שרת התעשייה והמסחר דליה איציק והשר סלאח טריף יזמו הצעה להחלטת ממשלה, ולפיה תקבלנה המועצות המקומיות דלית אל-כרמל ועוספייה מעמד של אזור עדיפות לאומית א\' לעניין חוק עידוד השקעות הון כבר מראשית החודש הקרוב. בפנייתה לממשלה אומרת השרה איציק, כי יישובים אלה סובלים תקופה ארוכה משיעורי אבטלה גבוהים וממושכים, ובעיקר מאבטלת נשים, שמטעמי מסורת אינן יוצאות לעבוד מחוץ ליישוב, והן ממחסור בתשתית תעשייתית זמינה.

נוסף על כך, לפי דיווחו של אתר NFC , פנתה השרה איציק אתמול לראש הממשלה שרון בדרישה שהממשלה תקבל החלטה מיידית בעניין מפת אזורי העדיפות הלאומית. לדבריה, כל אזורי התעשייה הגדולים בצפון מוגדרים במעמד א\' זמני. אם לא יוגדר מעמדם בהגדרה קבועה, אמרה איציק, יהיו כל אזורי התעשייה מספטמבר 2001 במעמד אזור פיתוח ב\', דבר שיקטין את גובה המענק הניתן להם מ 24% ל 10%. \"במצב המשק היום זו תהא פגיעה שהמפעלים לא יוכלו לשאת אותה\", אמרה.
נזק נוסף שנגרם מכך שעדיין לא נקבעה באופן קבוע מפת עדיפות לאומית הוא שיזמים המעוניינים לקבל החלטות ארוכות טווח אינם יכולים לעשות זאת.