
המנהל האזרחי החרים במהלך השנה החולפת 215 רכבים ומשאיות אשר נשאו פסולת באופן בלתי חוקי ונתפסו על ידי פקחי יחידת דוד במעברים בין ישראל ליהודה ושומרון.
זאת כחלק מהמאמץ הנרחב אותו מוביל המנהל האזרחי במטרה למגר את תופעת השלכת הפסולת באתרים פיראטיים, ולמנוע ככל הניתן מפגעים סביבתיים חמורים, כמו גם פגיעה בבריאותם של תושבי האזור.
יחידת דוד הוקמה בשנת 2014, ומאז הקמתה ועד היום נתפסו כ-1,350 משאיות אשר נשאו פסולת באופן בלתי חוקי, ללא ההיתרים והאישורים הנדרשים לכך. פקחי היחידה פועלים ביתר שאת במטרה לתפוס בזמן אמת את המשאיות בעת הגעתן למעבר, ובכך מונעים מלכתחילה את כניסתן לשטחי יהודה ושומרון.
מתחילת שנת 2021 הוחרמו 13 משאיות נוספות, ומתוכן 4 משאיות שנתפסו ביומיים האחרונים והכילו מוצרי אלקטרוניקה, פסולת ברזל וחומרי בניין, אשר אלו היו עתידים להזרק באתרי סילוק פסולת פיראטיים באזור.
קמ״ט איכות הסביבה במנהל האזרחי, בני אלבז, מסר: ״תופעת השלכת פסולת ברחבי יהודה ושומרון הינה תופעה הרסנית אשר מביאה לא אחת לשריפות פסולת ולהיווצרותם של מפגעים סביבתיים חמורים. העשן הסמיך כמו גם ערימות הפסולת שמצטברות בטבע שלנו, פוגעים באופן ישיר בבריאות של כולנו.
''המנהל האזרחי עושה ככל שביכולתו על מנת להאבק בתופעה, ואנחנו לא נשב מנגד בעת שעבריינים מבצעים פעילויות הרסניות לסביבה שלנו. גם השנה נמשיך לפעול ללא לאות על מנת למגר את התופעה, ויחד עם יחידת הפיקוח במנהל האזרחי נפעל לטובת פינוי מפגעים שהצטברו במרחב״, הוסיף אלבז.