
התרחקות בין גדעון סער לסיעות החרדיות? השר יעקב ליצמן מיהדות התורה תקף הבוקר (ג') בעיתון 'המודיע' בחריפות את גדעון סער הקורץ לחילונים באמצעות אי שלילת פתיחת מרכולים בשבת וחבירה אפשרית ליאיר לפיד.
ליצמן התייחס לראיון שהעניק סער לרשת ב' ובו לא שלל פתיחתמרכולים בשבת בממשלה בראשותו.
"עמדתי איננה שוללת פתיחת מרכולים בשבת, זה צריך להתבצע באופן של איזונים.. בממשלה בראשותי לא תהיה כפייה כלשהי, לרבות כפייה דתית", אמר.
ליצמן הגיב ואמר כי "דברי סער בעד פתיחת מרכולים בשבת רח”ל, מהווים הצהרת כוונות מסוכנת באשר לדרכו הפוליטית ועמדותיו הצפויות בנושאי דת ומסורת ישראל".
עוד הבהיר כי "שמירת שבת קודש במרחב הציבורי היא ערך עליון עליו נאבקנו לאורך הדורות ולא נאפשר פגיעה בשבת קודש".
בדבריו הבהיר כי יהדות התורה לא תשתף פעולה עם "הרואים פגיעה במסורת ישראל כר פוליטי נוח לגרוף קולות".
ליצמן אף התייחס לשאלת התמהיל הפוליטי בממשלה אפשרית של סער שלא שלל ישיבה עם ח"כ יאיר לפיד ומפלגתו.
"כפי שהיה עד היום, מי שירצה להקים ממשלה יצטרך לבחור, בין הסיעות החרדיות לבין ’יש עתיד’ בראשות לפיד, שכן אנו לא נוכל לשבת עם לפיד בממשלה בשום צורה שהיא", אמר.