כבר חודשים רבים שתלמידי שכבה ט' בישיבת אמי"ת נחשון נמצאים כל אחד בביתו, רחוקים מהישיבה, רחוקים אחד מהשני.
תחושת המועקה והריחוק השפיעה גם עליהם ומכך עלה הרצון לעשות משהו משמעותי ביחד מתוך ריחוק כזה.
התשובה של הנהגת השכבה ביחד עם הצוות החינוכי והחברתי בישיבה, בהובלת רכז השכבה הרב רפאל איש שלום, הייתה לצאת לגיוס כספים לטובת עמותת אלו"ט שמסייעת לילדים ומבוגרים עם אוטיזם, כאשר היעד לגיוס שהוצב היה 10,000 שקלים.
בשעות הראשונות של ההתרמה היו לא מעט קולות שלא הרגישו בנוח עם היעד, אך תלמידי וצוות השכבה עמלו קשה ברשתות החברתיות השונות ובכל דרך אפשרית כדי לגייס את הכסף.
למרבה הפלא, תוך 24 שעות מרגע מאז יצא המיזם לדרך- התלמידים משכבה ט' הצליחו לעמוד ביעד ואף לעבור אותו בהרבה. התוצאה היא מעל 11,000 שקלים לטובת אותם ילדים ומבוגרים מעמותת אלו"ט. מסתבר שמדובר בסכום כסף הכי גדול שגויס בארץ לטובת העמותה.
התלמיד אלי גולדמן משתף: "אני מכיר בעצמי כמה אוטיסטים, כך שמאוד התחברתי לפעילות של אלו"ט וידעתי שאתגייס למענם. זאת הייתה הרגשה מדהימה, לעמוד ברף שהצבנו לעצמנו ואפילו לעבור אותו".
הרב נעם קריגמן, ראש הישיבה, סיכם: "אנחנו בישיבה מחנכים למעורבות חברתית. אנחנו יודעים כמה עוצמה ויכולת קיימת בנוער הנפלא שלנו. הם פשוט שווים זהב. אנחנו גאים בהם מאוד".