שחקני גלבוע חוזרים למפעל האירופי בו זכו פעמיים ברציפות
שחקני גלבוע חוזרים למפעל האירופי בו זכו פעמיים ברציפותצילום: עודד קרני, מנהלת הליגה

ליגת העל בכדורסל צפויה לחזור לפעילות שאחרי הסגר רק במוצאי השבת הקרובה, אך גם בסגר יש עדיין מי שמקיימות משחקים, באישור ממשלת ישראל כמובן.

שתיים כאלה שעשו זאת הערב (רביעי) היו מכבי ראשון לציון והפועל גלבוע גליל שנפגשו במסגרת המשחק על הכרטיס האחרון לשלב הבתים השני של הליגה הבלקנית.

כזכור, עוד במהלך הסגר הקודם שהוטל במדינה, רשמו ראשי מנהלת ליגת העל בכדורסל 12 מ-13 קבוצות הליגה, מלבד מכבי ת"א, למפעל הכדורסל האירופי הקטן והזניח, מפעל הליגה הבלקנית. הרשמתן של 12 קבוצות הליגה הגיע בכדי לאפשר לקבוצות להמשיך ולשמור על שגרת אימונים ופעילות כאשר פירצה בתקנות הממשלה איפשרה לקבוצות המייצגות את ישראל במפעלים האירופיים השונים להמשיך ולשחק ולהתאמן גם בזמן הסגר.

הערב, שלושה ימים לפני תום תקופת הסגר השניה וחזרתן של ליגות הספורט המקצועניות לפעילות כפי שהתחייבו ראשי משרד הבריאות, הגיע אל סיומו שלב הבתים המוקדם של הליגה הבלקנית כאשר זוכת המפעל שנתיים ברציפות בעברה, הפועל גלבוע גליל היא שהשיגה את הכרטיס האחרון לשלב הבתים השני של המפעל האירופי הקטן ולמעשה סגרה את תמונת העולות הישראליות לשלב הבתים השני של המפעל.

גלבוע גברה בחוץ על מכבי ראשון לציון במשחקו הראשון של מאמנם החדש, עוזר המאמן עד לא מזמן ושחקן העבר ששודרג אבישי גורדון, בתוצאה 85:78 ושמרה בכך על 100% הצלחה במפעל האירופי הקטן.

למעשה, זהו ניצחונם השני תוך חודש בעיר היין של הקבוצה הצפונית.

גלבוע שנפרדה ממאמנם ליאור ליובין שהתמנה לעוזרו של עודד קטש בפנאתינייקוס היוונית, המשיכה לשחק את הכדורסל שהיא יודעת - עם התקפה מעולה בראשותם של קרי בלקשיר וג'הייבה פלויד, ומשחק הגנה שלא נכנע גם לניסיון קאמבק של ראשל"צ במהלך הרבע השלישי.

סגנית האלופה מעיר היין שהצליחה לחזור כבר השבוע מפיגור לניצחון מול קבוצה עם מאמן חדש, הפועל ירושלים, ניסתה לעשות זאת פעם שניה ברציפות, הפעם מול גלבוע גליל במסגרת האירופית זה לא הצליח.

בשלב הבתים השני תצטרף גלבוע להפועל חולון כששתיהן יוגרלו לשני בתים של שלוש קבוצות כל אחד, שישחקו כל אחת ארבעה משחקים. לאחר השלמת שני סיבובים, יעלו שתי המדורגות הראשונות בכל בית לפיינל פור, שצפוי להתקיים באביב.