ז'יז'יץ' מול ריאל
ז'יז'יץ' מול ריאלצילום: האתר הרשמי של מכבי תל אביב

עברו את הממשלה, לא את הנגיף. הערב (מוצאי שבת) אמורות היו מכבי ת"א והפועל גלבוע גליל יחד עם כל קבוצות הליגות הראשונות בישראל, בכדורסל ובכדורגל, לשוב ולשחק במסגרת ישראלית.

אחרי שכבר קיבלו את אישור ממשלת ישראל וחברי קבינט הקורונה על חזרתן לפעילות ולמשחק רשמי, על אף הארכת הסגר הכללי במדינה, שוב מי שהרס את השמחה הוא נגיף הקורונה שהיכה ביריבת מכבי ביום חמישי האחרון - ריאל מדריד הספרדית.

כמו מכבי שהמשיכה לשחק בזמן הסגר במפעל היורוליג האירופי, גם גלבוע שמרה על כושר במהלך תקופת הסגר כששיחקה במסגרת הליגה הבלקנית, המפעל האירופי הקטן והזניח בו העפילה יחד עם הפועל חולון לשלב הבא.

בזמן שהשתיים נערכו למשחק ביניהן הערב, הודיע רופא היורוליג למכבי כי שחקנה של ריאל מדריד, הארגנטינאי ניקו לפרוביטולה ששיחק מולה ביום חמישי האחרון בהיכל מנורה מבטחים שבתל אביב, במשחק בו ניצחו הצהובים מת"א בתום דרמה גדולה בתוצאה 84:86, נמצא חיובי לבדיקת הקורונה השגרתית.

בעקבות הודעה זו החליטה מנהלת ליגת ווינר סל שלא לקחת סיכון ולדחות את המשחק בין הקבוצה של גלבוע עם מאמנה החדש אבישי גורדון לבין האלופה הישראלית, עד ששחקני מכבי יעברו בדיקות קורונה לוודא שלא נדבקו משחקנה הארגנטינאי של ריאל מדריד ששהה על הפרקט ביד אליהו 24:38 דקות וסיים עם 6 נקודות ו-4 אסיסטים.

על פי פרוטוקול היורוליג המחמיר, קבוצות היורוליג עורכות שתי בדיקות בכל שבוע משחקים - בדיקה עד יומיים לפני המשחק הראשון של אותו השבוע ובדיקה שנייה עד יומיים אחרי המשחק האחרון של אותו השבוע, כך ששחקני מכבי תל אביב היו מתוכננים לערוך בדיקת קורונה בכל מקרה אחרי המשחק.

על פי הודעת היורוליג, לפרוביטולה שנמצא חיובי בבדיקה שאחרי המשחק, היה שלילי בבדיקה שנערכה לו בתחילת השבוע.

במכבי, עד היום רק שחקן אחד נמצא מאומת לקורונה - סנדי כהן, שאמור בקרוב לחזור לסגל הקבוצה אחרי שיסיים את תקופת ההחלמה שלו.

זוהי לא הפעם הראשונה העונה שבה משחק בליגת העל נדחה בשל חשש לקורונה באחת מקבוצות הליגה, ובמנהלת הליגה נוהגים בזהירות יתרה עם כל מקרה הדבקה פוטנציאלי. כעת מכבי תצטרך להשלים משחק חסר נוסף בתוך רשימת המשחקים שעליה להשלים.