נתניהו וכ"ץ
נתניהו וכ"ץצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בנק ישראל מאשר הערב (שני) את הפרסום בגלי צה"ל לפיו ראש הממשלה ושר האוצר לא נועצו בכלכלני הבנק לפני שפרסמו את תוכניתם הכלכלית.

על פי הדיווח קיבל נגיד בנק ישראל רק את מצגת התוכנית דקות ספורות לפני ההצהרה עליה.

בבנק מתחו ביקורת על ההתנהלות של בנימין נתניהו וישראל כ"ץ. "עקרונות התכנית הועברו לבנק זמן קצר לפני פרסומה. חסרים פרטים רבים שהיו מאפשרים לגבש חוות דעת מקצועית אודות עלותה ויעילותה. יש לבחון את הדחיפות הכלכלית בחלק מצעדי הסיוע שהוצעו במצגת".

בבנק גם תקפו את תוכנית המענקים שהוצעה. "חלוקת משאבים ציבוריים צריכים להתבצע על פי יעילות כלכלית וקריטריון הפגיעה ממשבר הקורונה. חלוקה באופן אוניברסלי ולא מובחן – כגון מענק לכל ילד, ללא תבחין הכנסה – איננה יעילה. בנק ישראל פנה לאוצר ולגורמים נוספים על מנת לקבל פרטים רלוונטיים".

אתמול הציגו ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ''ץ תוכנית להענקת סיוע כלכלי לעסקים ולמבקשי עבודה.

''אנו מביאים היום תוכנית של 9 צעדים להזנקת הכלכלה שלנו - בענק. מאמין שהרוב הגדול בממשלה ובכנסת יתמכו בה כדי להתייצב לצד העסקים והעצמאיים בישראל. אנחנו נדאג לכל אזרח'', אמר נתניהו.

''נביא את התוכנית לאישור הממשלה, אני מצפה מרוב עצום של השרים וחברי הכנסת לתמוך בה - הם לא ירצו לפגוע בפרנסתם של אזרחי ישראל. אם התוכנית לא תאושר, היא תדחה בחודשים רבים, האזרחים לא יכולים לחכות", הוסיף ראש הממשלה.

על פי התוכנית, יינתן מענק של בין 8,000 ל-15 אלף שקלים לעסקים קטנים ו-30 אלף שקלים לעסקים גדולים; מענק נוסף לכל אזרח - הפעם עד לעשירון השביעי. בנוסף ינתנו מענקים לתמרוץ מובטלי קורונה לחזור לעבודה.