מליאת הכנסת אישרה היום בקריאה ראשונה הצעת חוק שנועדה לאפשר לצה"ל להמשיך ולגייס את חיילי המילואים למשך 43 ימים בשנה. בהצעה תמכה הקואליציה כולה, כולל סיעת שינוי, שספגה בשל כך ביקורת קשה מהאופוזיציה.

ההצעה נועדה לעזור לצה"ל, שעקב המצב הביטחוני הקשה נמצא במצב המחייב גיוס רב של אנשי מילואים.

אם יעבור החוק יוכלו אנשי המילואים להיקרא ל-43 ימי מילואים בשנה, במקום ל-30 ימי המילואים המותרים כיום על פי החוק (הוראת השעה שהתירה עד כה לזמן את אנשי המילואים ל-43 ימי מילואים בשנה הייתה זמנית רק לשנה זו).

את ההוראה הזאת אישרה ועדת חוץ וביטחון של הכנסת לאחר ששר הביטחון שאול מופז התחייב כי מדובר בהוראה זמנית בלבד.

חבר הכנסת איתן כבל, יושב ראש שדולת המילואים בכנסת, (אחד מחברי הכנסת היחידים שוויתר על הפטור שהוענק לו משירות מילואים), אמר אתמול כי ישנה בעיה קשה בכך שמצד אחד מערכת הביטחון מגדילה את ימי המילואים "כעניין שבשגרה" ומצד אחר היא אינה פועלת כדי למנוע מצב זה של גיוס אנשים למספר ימים כה רב. לדעתו, יש למצות את כל מאגר האנשים הכשירים לשירות מילואים בטרם מגדילים את מספר הימים. "לא ייתכן שמיעוט קטן ישא את כל נטל ההגנה של מדינת ישראל על כתפיו", אמר.

כבל אמר גם כי אנשי מילואים רבים מקבלים בתמורה לשירותם פיטורים, הפסד שנות לימודים וכדו'. הוא קרא לפעול גם בנושא הזה.