אבי מעוז
אבי מעוזצילום: דוברות

יו"ר מפלגת 'נעם' אבי מעוז שיגר היום (שלישי) מכתב לתומכי המפלגה ואמר כי הם שמחים על החיבור עם מפלגת הציונות הדתית ועוצמה יהודית אך מצטערים שאינו כולל את מפלגת הבית היהודי.

בנוסף סיפר מעוז כי המפלגות השותפות לריצה המשותפת התחייבו להכניס עוד נציגים מהרשימה לכנסת במסגרת חוק נורווגי.

"ניתן לומר ששמחתנו על האחדות הבין-מפלגתית מהולה בצער על אי השתתפותה של מפלגת הבית היהודי באחדות זו", כתב מעוז.

"אנו מצידנו השתדלנו לעשות את המיטב כדי שהאחדות בציבור הדתי לאומי תהיה שלמה, ועמדנו לצורך כך בקשר רצוף עם כל הנוגעים בדבר, אולם לצערנו לא הסתייע הדבר".

לדבריו, "למרות זאת – דבר גדול נפל בישראל: הופיע בשדה המערכה הפוליטי כח משמעותי המייצג את סיסמתה הוותיקה של תנועת 'המזרחי' - 'ארץ ישראל לעם ישראל על פי תורת ישראל'. כך שבסופו של דבר, גם אם בכלים פוליטיים אחרים, יוסיף ויישמע מעל בימת הכנסת הקול המאחד את יסודות הקודש של האומה ולוקח אחריות על החתירה להופעתם השלמה בחיינו הציבוריים".

עוד אמר מעוז: "לאור המצב הפוליטי הנוכחי הולך ומסתמן תרחיש ולפיו חיבור פוליטי-אמוני זה הוא אשר יכריע את הכף בע"ה בבחירות הקרובות להקמת ממשלה שתנהיג את העם בצורה בריאה יותר, היונקת משורשינו הנצחיים".

הוא הדגיש כי אין מדובר במיזוג מפלגות אלא ב"בלוק טכני" שיאפשר לכל מפלגה "לקדם את השקפת עולמה ואת סדר היום הציבורי בו היא מאמינה".

גם לאחר הבחירות, במידה ונציג נעם יכנס לכנסת, המפלגה תנהל משא ומתן נפרד לכניסה לקואליציה. "אין בריצה ברשימה אחת כדי לעמעם את המסר הייחודי של כל מפלגה, הן במהלך קמפיין הבחירות והן במשא ומתן ובתהליך הרכבת הממשלה והכנסת שלאחריהן", אמר מעוז.

במפלגה מאמינים כי מעוז, הממוקם במקום השישי ברשימת הציונות הדתית, יהיה חבר כנסת בכנסת ה-24. "אנחנו מאמינים כי מתוך עבודה מאומצת, ובמקרה הצורך גם על בסיס התחייבות שותפותינו ליישם את החוק הנורבגי – נוכל לעמוד במשימה לא פשוטה זו ולהכניס לבית המחוקקים הישראלי אמירה מקורית ורעננה של תורת חיים החותרת להתממש בכל מרחבי החיים", כך אבי מעוז.