
היחידות הלוחמות בצה"ל צריכות להיות מוכנות לקרב בכל רגע נתון, וכדי שזה יקרה בצורה הטובה ביותר, כשירות הגדודים מתחילה בפרטים הקטנים - איכות הציוד שלהם.
אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה מוביל מהפכה בתחום המענה הלוגיסטי ליחידות הקצה השונות בפיקודים - כחלק מהיערכות צה''ל למלחמה הבאה.
במסגרת פרויקט "גדוד כאתרוג", בוצע מיפוי של הפערים על-ידי קציני ונגדי הלוגיסטיקה, הטנ"א והרפואה באוגדות, ששיקף תמונת מצב על החוסרים בגדודים.
בנוסף, התקיימו פעמיים בחודש דיוני הערכות מצב בראשות רח"ט לוגיסטיקה, תא"ל פיני בן מויאל, וראש אט"ל, אלוף יצחק תורג'מן.
בשלב השני, השלב המעשי של הפרויקט, כל גדוד מקבל מענה מקיף של ציוד חדש הכולל מדים, נעליים, שלוקרים, כובעים, ברכיות ועוד - וחייליו ''מזדכים'' על הציוד הישן והתקול.
השבוע בוצע לראשונה הפנינג מיוחד בגדוד "רותם" של חטיבת גבעתי שמתאמן בגזרה הצפונית. במסגרת ההפנינג התחדשו הלוחמים במענה שלם של ציוד וזאת על מנת להכין אותם לכל אירוע מבצעי שיפגוש אותם- בשגרה ובחירום.
רמ"ח לוגיסטיקה ומבצעים, אל"מ חיים מלכי, ממובילי הפרויקט, סיפר: "מטרת התכנית היא העלאת הכשירות הלוגיסטית למלחמה בכלל הרבדים לוגיסטיים. אנו נעניק מעטפת בתחומינו ככל שנידרש, בנוסף אנו לא רואים בתוכנית זו תוכנית חד פעמית אלא שינוי כיוון משמעותי בהכוונת המטה הכללי ובראשו הרמטכ״ל וראש אט״ל לדיוק המענה הניתן ללוחמים בצה״ל".
