סמסונג A12
סמסונג A12צילום: SAMSUNG

לפני כחודש השיקה סמסונג את מכשיר הA12 ממשיכו של הA11 והA10 לפניו וכמעט המכשיר הכי זול ביותר בהיצע שלה, קפיצת המדרגה בA12 היא מרשימה אז יצאנו לבדוק אותו והופתענו לטובה.

הגלקסי A12 משתפר בכל נקודת תורפה של קודמו והדבר הראשון שבולט בA12 הוא נפחי הזיכרון הבסיסי שהכפילו את עצמם מ32GB אחסון ו2GB זיכרון עבודה ל64 ו4 בהתאמה, וזה כבר לכל הדעות מספק כל צורך בסיסי גם בשילוב של עבודת מספר אפליקציות במקביל.

המצלמות השתדרגו והפכו לארבע כשהראשית עם חיישן של לא פחות מ48 מגה פיקסל, כולל עדשה רחבה ועדשת מאקרו, במבחן מעשי אין ספק שהשדרוג מורגש והמצלמה של A12 מהירה וטובה משמעותית מהA11.

גם בתחום הסוללה מצפה הפתעה משמעותית, סמסונג עדכנה שהנפח גדל מ4,000 ל5,000mAh אבל מעבר למספרים במבחן המעשי הסוללה הזאת פשוט מעולה, זה אחד המכשירים הבודדים בשנים האחרונות שניתן להגיע איתו ליום שימוש מלא ואינטנסיבי ובשימוש רגוע יותר גם ליומיים, ההישג הזה נרשם כנראה גם בזכות רזולוציית מסך לא גבוהה במיוחד ומעבד צנוע יחסית.

כיאה למכשיר שוק נמוך חיישן טביעות האצבע לא ממוקם מתחת למסך אל בצד כחלק מכפתור ההדלקה, בעיני לפחות זה עדיף מכיוון שהחיישנים האלו הוכיחו אמינות טובה משמעותית מחיישנים תחת המסך.

הA12 כולל NFC ואפשרות הרחבת זיכרון ויציאת אוזניות שני תכונות שהולכות ונעלמות דווקא המכשירים היקרים יותר, ומנגד אינו כולל הגנה ממים או אבק.

לסיכום הA12 ממשיך את הקו של סמסונג בשנים האחרונות לתת יותר ויותר עוצמת עיבוד ויכולות גם למכשירי השוק הנמוך ולראשונה מדבר על מכשיר שאני מרגיש שניתן להמליץ עליו בפה מלא, את הA12 ניתן לקנות במחירים שנעים בין 600 ל850 שקל ובטווח המחירים הזה מדובר במכשיר המשתלם ביותר כרגע.