
תנועת בני עקיבא בשיתוף פעולה עם עמותת "אור למשפחות" החלה במבצע מיוחד לחלוקת משלוחי מנות למשפחות שכולות של חללי צה"ל בכל רחבי הארץ.
עד יום חמישי הבא צפויים חניכי התנועה להגיע לבתיהם של 1300 משפחות שכולות ולהעניק להם משלוח מנות מיוחד. עמותת "אור למשפחות" העבירה לתנועה רשימה מסודרת – כשהחניכים יגיעו למשפחות המתגוררות סמוך למקום מגוריהם.
החניכים ייצרו קשר עם המשפחה, ילמדו על סיפור חייו של הנופל וישוחחו עם בני המשפחה בעת הגעתם עם משלוח המנות המיוחד.
המיזם הושק בביתם של יעקב וציפורה אביטן בטבריה ששכלו את בנם עדי הי"ד שנחטף ע"י לוחמי חיזבאללה באוקטובר 2000. לביתם הגיעו רכזי מחוז צפון בתנועה יחד עם קומונריות, מדריכים וחניכים בעיר ושמעו מקרוב את סיפורו של עדי הי"ד.
מזכ"ל בני עקיבא יאיר שחל ציין, "מבחינתנו- מדובר במבצע בעל ערך עליון ונאצל. בכל חג ובכל עת עלינו לזכור את אלו שהקריבו למען המדינה ולמען כולנו- את היקר להם מכל. החיבור בין הדור הצעיר לסיפורם של הנופלים על הארץ הזאת הוא זה שיביא כאן לעתיד טוב יותר למען כולנו."
מייסדת ויו"ר עמותת אור למשפחות עירית אורן גונדרס מלווה את משפחת אביטן כבר מיום בו נחטף בנם עדי ללבנון: "כשיום הזיכרון בפתח ובעיקר כשעברנו אשתקד יום זיכרון ללא יכולת לעלות לבתי העלמין, בפורים הקרוב, עמותת אור למשפחות מתרגשת לראות את הנוער האיכותי והערכי של בני עקיבא שמחבקים ביחד איתנו את ההורים השכולים חברי העמותה."
