
ישראלי בן 42 מסלובקיה שם קץ לחייו יום לאחר שוועדת החריגים לכניסה ויציאה מישראל דחתה את בקשתו לשוב לארץ, כך דווח באתר Ynet.
בני המשפחה לא מעוניינים לפרסם את פרטיו המלאים של א', אך החליטו לחשוף את המקרה כדי לנסות ולמנוע, אולי, מקרים דומים בעתיד.
מוועדת החריגים נמסר בתגובה: "מדובר במקרה מצער וליבנו עם המשפחה. מבירור ראשוני עולה כי הבקשה לכניסה נדחתה על ידי מנהל האוכלוסין. האירוע יתוחקר לעומק על מנת להסיק מסקנות ככל שיידרשו לפעילות הוועדה".
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר בתגובה: "החלטות הניתנות בנושא כניסה או יציאה מישראל הן החלטות ועדת החריגים, שבה נציגי הרשות הם בין חבריה ולא עומדים בראשה. מעבר לכך, ראוי להבהיר כי ניתן להגיש השגה על החלטות".
יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, כתב "ההחלטות הפוליטיות של הממשלה עולות בחיי אדם, ככה זה כשיש אזרחים סוג א' ואזרחים סוג ב'. בזמן שמירי רגב ואריה דרעי מתנערים מאחריות על המקרה המצער הזה, אני קורא להקים ועדת חקירה שתחקור באופן מיידי את הניהול הכושל של הממשלה בזמן הקורונה, ודורש להוריד את החיסיון על הדיונים וקבלת ההחלטות".