
שגריר ארה"ב בישראל לשעבר, דן שפירו, התייחס לאיום האיראני בכנס שהתקיים באוניברסיטת תל אביב, וסיפר כי ממשל ביידן יחתור להסכם מחודש עם איראן במטרה למנוע ממנה התחמשות גרעינית.
שפירו, חוקר במכון למחקרי ביטחון לאומי שבאוניברסיטת ת״א, אמר כי "לנשיא ביידן אין אשליות לגבי טבעו של המשטר האיראני או המסוכנות שלו לישראל ולאזור. איראן מתקרבת לפריצה וזהו מצב מסוכן שביידן צריך להתמודד איתו.
"כדי להבטיח שאיראן לעולם לא תשיג נשק גרעיני ועל מנת להתמודד עם האגרסיביות האזורית שלה, על ארה"ב לגייס קואליציה בינלאומית רחבה, או לפחות את שיתוף הפעולה של בעלות בריתה האירופיות, כדי לאזן את רוסיה וסין''.
שפירו שעשוי להתמנות שוב לשגריר ארה"ב בישראל, סיפר: ״הנשיא ביידן מבין שהסכם הגרעין אף פעם לא היה סיום של הדיפלומטיה הגרעינית, אלא תחילתה. החזון הוא הסכם רחב שיבטיח שאיראן לעולם לא תשיג נשק גרעיני.
״ישראל יכולה להיות שותפה לתהליך יצירת מדיניות ארה"ב. כל עוד יש נכונות לשבת בהתייעצות עמוקה, סגורה כפי שהיה בעבר. ממשל ביידן ויועציו מוכנים לשמוע ולקבל את המודיעין, הניתוח והידע של הצד הישראלי״, הוסיף.
