ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הערב (ראשון) על הארכת שנת הלימודים עד סוף חודש יולי, בכל שכבות הגיל.
בהצהרה ממשרד החינוך אמר ראש הממשלה: "הפתיחה המדורגת של הלימודים תתבצע בימים הקרובים בערים צהובות וירוקות גם לכיתות ז'-י'. בנוסף, יש צורך להשלים את פערי החינוך שנוצרו - שר החינוך ואני מביאים מתווה עקרוני להארכת שנת הלימודים גם בחודש יולי".
''אנחנו חייבים לתת לילדים את ההזדמנות את מה שהם החסירו. נדאג לזכויות המורים, נדאג לתשלום מלא עבורם, זה עליי. אני לוקח על זה אחריות יחד עם שר החינוך ושר האוצר. זה מה שנדרש לילדי ישראל, זה מה שמגיע להם''.
נתניהו הבטיח "נביא עוד 36 מיליון חיסונים נגד הקורונה בשנה הקרובה, למקרה שנצטרך להתחסן עוד חצי שנה ואז עוד חצי שנה". נתניהו התייחס לחגיגות פורים, ואמר כי "אי אפשר לסבול את ההפרות, לא של החילונים ולא בטישים. אין סיבה לא לשמור על הכללים".
על ועדת החריגים והביקורת נגדה אמר ראש הממשלה כי "זאת ועדה מקצועית של כל משרדי הממשלה - נפעל נגד אנשים שעוברים על החוק ועוקפים אותה. הוועדה עובדת באופן מקצועי ואין לה מושג אם מבקש הבקשה חילוני או חרדי".
שר החינוך יואב גלנט אמר בהצגת המתווה: "היום אנו מכריזים על החלק הראשון בתוכנית הלאומית לצמצום הפערים בחינוך בת ה-4 חלקים. התוכנית תהיה זמינה לתלמידי א'-י"א ולתלמידי הגנים; ביולי עיקר המאמץ ירוכז בסגירת הפערים במתמטיקה, אנגלית, שפה ומדעים. יהיה דגש לצמצום הפערים הרגשיים".
יו"ר ארגון המורים, רן ארז, אמר לאחר הצהרותיהם של נתניהו וגלנט: "אני מבקש מהמורים להירתם ולעבוד בחודש יולי כדי לסגור פערים, לפי שיקול דעתם המקצועית. ברור שזו תהיה עבודה התנדבותית בתשלום ומי שלא ירצה - לא ייענש".
מזכ''לית הסתדרות המורים יפה בן דויד אמרה כי שנת הלימודים הנוכחית תסתיים כמתוכנן: ''בעקבות פרסומים בשעות האחרונות בנושא הארכת הלימודים בחודש יולי - ברצוני להבהיר כי עמדת הסתדרות המורים לא השתנתה: שנת הלימודים תסתיים בחט"ב ביום א' 20.6.2021; בגני הילדים ובבתי הספר היסודיים ביום ד' 30.6.2021.
"הפתרון הנכון ביותר הוא שהמדינה תפעיל את תכנית בית ספר של הקיץ, כפי שעשתה בהצלחה בשנים קודמות. הסתדרות המורים תמשיך לדאוג ולשמור על זכויות עובדי ההוראה", הוסיפה בן דויד.
הנהגת ההורים הארצית עתרה בשבוע שעבר לבית המשפט העליון בדרישה להורות לממשלה להפעיל באופן מיידי את מוסדות החינוך בלימודים פרונטאליים עבור תלמידי כיתות ז' עד י'.
בעתירה טענו ההורים כי "הממשלה ממשיכה את הפגיעה האנושה שנגרמה וממשיכה להיגרם לתלמידים אלו בכל תחומי החיים, הבריאותיים, הנפשיים, החינוכיים, החברתיים ועוד - פגיעה אודותיה מתריעים גורמי המקצוע המובילים בישראל".
עוד נכתב בעתירה כי "מקבלי ההחלטות עצמם ובראשם שר החינוך סברו שנכון לפתוח את בתי הספר גם עבור תלמידי ז'-י' אך לבסוף התקבלה החלטה שלא על סמך מסד עובדתי ראוי, בשרירותיות, ללא שקילת מלוא העובדות, בחוסר סבירות ותוך פגיעה חמורה ולא מידתית בזכויות יסוד. אין כל צידוק מדעי, אפידמיולוגי, רפואי או אחר שיכול להצדיק את המשך הפגיעה בילדים אלו, אשר הופקרו לגמרי במהלך ניהול המשבר".
"הנזקים המצטברים אצל דור העתיד של המדינה אינם נלקחים בחשבון בעת קבלת ההחלטות, אינם נשקלים ואף חמור מכך - הנתונים אודות נזקים והשלכות הרות גורל אלו לא נאספו ולא נותחו מעולם על ידי משרדי הממשלה לצורך ביסוס החלטות בעניין פתיחת או סגירת מערכת החינוך, בין אם בצורה מדורגת ובין אם בכלל".