יואב אליאסי (הצל)
יואב אליאסי (הצל)צילום: אלירן אהרון

אושיית הפייסבוק והראפר ''הצל'', יואב אליאסי, קרא למאות אלפי עוקביו ברשת החברתית להצביע למפלגת הציונות הדתית כדי שאיתמר בן גביר, מספר 3 ברשימה, ייכנס לכנסת הבאה.

''הרבה שואלים אותי, אז אני אגיד את זה באופן ברור - אני ליכודניק בלב ובנשמה, אבל הפעם אני אצביע ליחיד שיחזק את ממשלת נתניהו מימין ועל האצבע שלו ושלו בלבד תקום או תיפול הממשלה", כתב הצל בפייסבוק.

''הפעם יהיה שלטון ימני אמיתי ואמיץ ולא ממשלה זגזגנית ופחדנית שבתוכה יהיו מרב מיכאלי ותמר זנדברג''. לדבריו ''כמה שה0מאל (כך במקור - ח.ב.) ולקקני הימין קוטלים ומבטלים אותו יותר, ככה אני יותר שלם עם הבחירה שלי.

''רוצים ליכוד חזק? רוצים נתניהו כראש ממשלה? רוצים קונטרה אמיתית ליזבק וכסיף? חייבים להכניס את בן גביר. אח שלי - בתור ליכודניק אמיתי אני איתך'', הוסיף אליאסי.

בתוך כך, סקר שערך מכון פאנלס פוליטיקס בראשות מנחם לזר עבור 103FM מעלה כי גוש מתנגדי נתניהו מתחזק ל־-62 מנדטים. זאת לעומת 60 שהיו לו בסקר הקודם.

גוש נתניהו, החרדים והציונות הדתית עומד על 47 מנדטים, וגם בצירוף ימינה (עם 11 מנדטים) לא מגיע לרוב של 61 המאפשר לו הקמת קואליציה.

הליכוד, שנחלש בשבועות האחרונים ל-28 מנדטים שומר על הנתון הזה, בעוד יש עתיד ממשיכה במגמת ההתחזקות שלה - ועולה במנדט ל-19 מושבים.

העלייה היא על חשבון ימינה - המפלגה בראשות נפתלי בנט, שהצהיר השבוע כי לא יישב בממשלה בראשות יאיר לפיד, רואה בסקר הזה כיצד לפיד עצמו מעביר ממנו מנדט אחד, ומקרב את בנט לנתון חד־ספרתי.