טיסה
טיסהצילום: איסטוק

שוב התנכלות עם ניחוח אנטישמי על טיסות בארה"ב לבעלי חזות חרדית.

דיילים בטיסת חברת התעופה Frontier ממיאמי אינטרנשיונל לשדה התעופה לה גווארדיה הורידה משפחה חרדית מהמטוס שלאחר שנטען כי אחד מבני המשפחה לא עטה מסכה עם עלותו לטיסה.

בהמשך התברר כי מדובר בפעוט בן 15 חודשים בלבד שלא עטה מסכה. לטענת המשפחה, מדובר במעשה הנוגד את הנחיות ארה"ב. לפי הנחיות הרשויות בארה"ב, החל מגיל שנתיים יש לעטות מסכה במהלך טיסה אולם כאמור במקרה הזה מדובר היה בתינוק בן שנה ו-3 חודשים בלבד.

על פי עדי ראיה, נוסעים רבים, יהודים ולא יהודים, החלו לנזוף בדיילים שאילצו את בני המשפחה החרדית לרדת מהמטוס. הדיילים אף סירבו לאפשרות שהפעוט יעטה מסכה לאורך הטיסה אלא כפו את את הורדתם של בני המשפחה החרדית מהטיסה.

רגעים לפני ההמראה המשפחה הורדה מהטיסה ועמה נוסעים רבים שהזדהו עם מה שנתפס כהתנכלות לבני המשפחה בשל חזותם החרדית.

עדי ראיה שהתראיינו לתקשורת המקומית סיפרו כי הדיילים ניסו 'לצוד' בעלי חזות חרדית בטרם ניגשו למשפחה האמורה.

לדבריהם, לאחר שירדו הם התלוצצו ביניהם והחמיאו זה לזה על 'העבודה' שביצעו.

החברה מצידה טענה כי המשפחה הורדה בשל העובדה שחלק מבני המשפחה היו ללא מסכות ולא בגלל הפעוט. מנגד בסרטונים שהוצגו בכלי התקשורת ניתן היה לראות את כל המשפחה עם מסכות.