ניר אורבך, מועמד במקום השישי במפלגת 'ימינה' מגיב בראיון לערוץ 7 לדבריו של יו"ר מפלגתו חבר הכנסת נפתלי בנט, ולפיהם לפיד כראש ממשלה זו פנטזיה של לפיד או של נתניהו.
אורבך קובע נחרצות כי אכן ראשות ממשלה בידי לפיד לא תהיה. "זה פשוט לא יקרה. יש שמונים מנדטים בימין ואין שום היתכנות שלפיד יקים ממשלה", הוא אומר ומבהיר כי מפלגתו לא תקים ממשלה עם מרצ, מפלגה שדנה בועידתה לפני כשלוש שנים בשאלה אם היא מפלגה ציונית או לא ו"בימים האחרונים ניצן הורוביץ נתן את התשובה. מרצ היא לא מפלגה ציונית, לצערינו", הוא אומר ומתייחס לתמיכתו של הורוביץ בתביעה נגד ישראל בבית הדין בהאג.
על פתיחת המשק הישראלי והחשש שמא מדובר בהחלטה פוליטית לקראת הבחירות אומר אורבך כי לצערו בשנה האחרונה הרבה החלטות התקבלו בממשלה על רקע פוליטי ולא על רקע צרכי הציבור. ממשלה בראשותו של בנט, הוא אומר, תייצר את מקומות העבודה הנדרשים, תחזיר משילות לנגב ולגליל ותשים קץ לכאוס שמסביב.
בהתייחסות להתגייסות הרבנית לטובת מפלגתו של בצלאל סמוטריץ', 'הציונות הדתית', אומר אורבך כי מפלגתו קרובה לרבנים והוא מציע לרבנים שלא להיכנס לשיח הפוליטי והדבר "אינו לכבודם ולא לכבודנו". הוא מספר כי הוא וחבר הכנסת מתן כהנא עוברים בין הישיבות והמדרשות, אך אינם עושים לכך פומבי משום שהוא סבור שלעת הזו הרבנים אינם צריכים להתערב בזירה הפוליטית.
את רשימת מפלגתו הוא רואה ככזו שנותנת מענה לציונות הדתית וגם להקמתה של ממשלה כלל ישראלית. להערכתו הבלוק החרדי הנאמן לנתניהו ניתן לפירוק וכאשר ההנהגה הפרקטית שם תעמוד בפני החלטה היא תקבל את ההחלטה הנכונה, כהגדרתו.
נציין כי הבוקר קיים ניר אורבך ועידית סילמן (ימינה) ביקור במדרשת נשמת בירושלים. במסגרת הביקור הרבנית הנקין הודתה לניר אורבך על פועלו למען הכנסת יועצות ההלכה לתקנה שתיתן תמיכה בנשים שלומדות תורה כיועצות הלכה, "אני רוצה להודות לך עבור העמל שלך, הפשלת השרוולים, למען תקנת יועצות ההלכה. כי אם אני הקמתי יחד עם אנשים נפלאים, את מפעל יועצות ההלכה, אני כבר לא יכולה לבד. אני חייבת לומר לך תודה, התקנה שלנו עברה וקיבלנו מימון. טביעות האצבעות שלך נמצאות על התקנה, תודה לך".

