
שר התקשורת בני גנץ פנה היום (רביעי) לראש הממשלה בנימין נתניהו, ודרש ממנו לכנס את הממשלה ולאשר את מינויים של ניר שוויקי ליו"ר מועצת הכבלים והלוויין ומישל קרמרמן למנכ"לית הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו.
לאחר שנתניהו סגר את ישיבת הממשלה האחרונה בנושא המינויים ללא הצבעה ודיון מהותי, הורה בית המשפט העליון לממשלה לקבל החלטה במינויים של ניר שוויקי ומישל קרמרמן עד ה-14 במרץ.
גנץ כתב לנתניהו: ''עיכוב המינויים מהווה החלשה מכוונת של מועצת הכבלים והלווין ושל הרשות השנייה מצד השלטון, מדובר במינויים מקצועיים, שנבחרו לתפקיד לפני קרוב לשלוש שנים, ואי איוש התפקידים פוגע באופן ישיר בציבור משעה שהגופים האמונים על הגנה על הצופים, שיפור הטכנולוגיות, שיפור השירות, הורדת המחירים וכן פיתוח תעשיית התוכן וההפקה המקורית המקומית בישראל – מצויים בתת תפקוד. ללא דרג ניהולי קבוע אשר יכול לקבוע תכניות עבודה ארוכות טווח לטובת אזרחי ישראל״.
עוד צוין במכתב: ״לא יתכן כי הרגולטורים האמונים על שוק הטלוויזיה בישראל, שתפקידם ייצוג האינטרסים הציבוריים, יהפכו לבני ערובה של אינטרסים פוליטיים ואישיים".