קואליציית ימין נגד ההשתלטות הערבית בגוש שילה: חברי כנסת מסיעות ימינה, הציונות הדתית, הליכוד וש"ס השתתפו היום (ראשון) באירוע מחאה נגד ההשתלטות הערבית בגוש שילה בבנימין.
בסיוע הרשות הפלסטינית נבנית שכונה ערבית, בלתי חוקית, שבתיה עתידים להגיע למרחק עשרות מטרים מבתי היישוב עמיחי.
עשרות תושבי גוש שילה, לצד חברי הכנסת מתן כהנא, קטי שטרית, שבח שטרן, משה אבוטבול ונציג 'הציונות הדתית' שמחה רוטמן, הפגינו נגד הבנייה הערבית וחוסר התגובה מצד ממשלת ישראל.
את המאבק נגד ההשתלטות מנהלים בשנה האחרונה תושבי האזור, כדי למנוע את מה שהם מכנים "חנק היישובים" וקביעת עובדות בשטח מצד הרשות הפלסטינית, שמשקיעה מאמצים רבים בהשתלטות ובניה באזור.
עו"ד שמחה רוטמן: "לאחר שהרשות הפלסטינית הפרה פעם אחר פעם את הסכמי אוסלו בכך שעשתה מהלכים חד צדדיים בשטח, והגישה נגדינו תביעה לבית הדין בהאג, הגיע הזמן להגיד אוסלו מת, ואם אוסלו מת גם החלוקות שלו מתו".
"יש לנו ארץ ישראל אחת, ואנחנו נתיישב בכולה, בשטחי A, B, ו-C", הוסיף רוטמן. "הדבר הזה, שאנחנו נותנים לערבים להשתלט על שטחי מולדת בתואנה שמדובר בשטחי A וB, הוא דבר מופרך. איננו פושעי מלחמה, אלא הערבים שמשתלטים על שטחי המולדת ומתיישבים בארץ לא להם".
ח"כ מתן כהנא אמר: "הערבים משתלטים לנו בקצב על שטחי המולדת, זה מטורף. חלק מההשתלטויות אמנם הן בשטחי B, אך מטרתן לדחוק אותנו גם משטחי C. הרשות הפלסטינית הפרה מזמן את הסכמי אוסלו, ואנחנו כמו פראיירים ממשיכים לקיים אותם, ולאפשר להם להתיישב בשטחי B. את הדבר הזה צריך לעצור".
ח"כ שבח שטרן קרא לממשלה שתקום אחרי הבחירות לטפל בנושא ההשתלטות הערבית. "אחרי הבחירות משימתנו היא לייצר קואליציה, שתפעל כנגד ההשתלטות הערבית בשטחים הפתוחים שנותרו. אני בטוח שימצא רוב לאומי בכנסת שידאג לנושא", כך שטרן.