נתניהו בגבעת הראל
נתניהו בגבעת הראלצילום: דוברות

עטרה כהן, מראשי פורום ההתיישבות הצעירה, אופטימית אחרי ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אתמול והנדר שנדר להסדרת המאחזים.

"עצם הביקור ההיסטורי ביישוב צעיר חשוב ואנחנו מקווים שזו התחלה של סיבוב כל המהלך לכיוון של הסדרה. לנדור נדר זו אמירה מאוד משמעותית מבחינתנו ועכשיו צריך להגיע לשלב המעשים שיקבע ויוכיח אם דברים יקרו כפי שאנחנו רוצים", אומרת כהן בראיון לערוץ 7.

"כשהיינו במאהל הדברים לא הגיעו לכדי ביצוע. אנחנו יודעים שראש הממשלה בשלבים מסויימים רצה לקדם את הנושא וזה לא קרה. כעת, מבחינתי שמעתי הצהרה ונראה שראש הממשלה עומד מאחוריה. זו אמירה משמעותית", היא מוסיפה.

לדבריה, יש הסכמה רחבה בכל מפלגות הימין לגבי ההסדרה. "כל ראשי מפלגות הימין - בצלאל סמוטריץ', נפתלי בנט וגדעון סער - הצהירו שיתמכו בהחלטת ממשלה בעד הסדרת ההתיישבות ושלדעתם זו ממש החלטת הממשלה הראשונה שצריכה לעבור. כך שאנחנו מצפים שבישיבת הממשלה הראשונה כבר ידונו בנושא".

"מאז דו"ח טליה ששון המדינה, ששלחה אותנו ליישובים, הפקירה אותנו בלי חשמל, מים ותשתיות ובלי מרכיבי ביטחון. אנחנו מקווים שהמדינה הפעם תיקח את האחריות על טובי אזרחיה", מסכמת כהן.