
ארגון זק"א עובר בימים אלה את אחת התקופות הקשות בתולדותיו, אם לא הקשה שבהן.
מתנדבים מתקשים להיישיר מבט לאנשים, מהציבור החרדי ומחוצה לו, ובשל החשדות החמורים המיוחסים ליו"ר הארגון יהודה משי זהב.
בימים האחרונים שכר הארגון איש יחסי ציבור כדי להתמודד עם המשבר ולנסות תדמיתית לבדל בין האיש שהכי מזוהה עם פעולות זק”א לבין הפעילות של המתנדבים.
בכיר בזק”א צוטט הבוקר ב’ישראל היום’ כמי שמספר כי משי זהב לא הקים את הארגון אלא השתלט עליו.
“יהודה היה כריזמטי מאוד וכך השתלט על הכל, כשהוקמה העמותה יהודה בכלל לא היה חלק ממנה, הוא עלה על הגל אחר כך ואז הצליח להתהדר ולהגיע להיכן שהגיע. היו אנשים יראי שמיים ורציניים הרבה יותר ממנו, אבל הוא היה כריזמטי ואשף תקשורת וידע איך לחדור תמיד לקדמת הבמה ולנסות להפוך לאליל בציבור”.
על החשדות צוטט הבכיר: “במבט לאחור זה מעורר הרבה תמיהות ומסביר דברים שראינו במשך השנים. לפני הרבה שנים אחד הבכירים בארגון התפטר ויצא במכתב ההתפטרות שלו נגד יהודה, על הסגנון שלו”.
לדבריו, הוא “מוקיע היום את יהודה ולא יכול לזכור לו את המעשים הטובים, כי כמעט הכל נעשה על ידי המתנדבים. הם מאוד נפגעו מהסיפור, וצריך לתת להם חיזוק גדול מכיוון שהם עושים עבודת קודש”.
עוד סיפר כי “יש אנשים שמתביישים להסתובב עם המכונית של זק”א. יהודה פגע באלפי מתנדבים בארץ והעמיד אותם במצב לא נעים. פתאום אנשים רואים את זק”א כדבר מזעזע”.
עם זאת, למרות הפגיעה המיידית הקשה בארגון, משוכנעים שהציבור מבין שזק”א הוא ארגון ישראלי שעושה עבודת קודש. “אנשים מבינים שהוא פגע בארגון, אבל זה ארגון שאי אפשר בלעדיו”.
בארגון זק”א מסרו בתגובה ל’ישראל היום’ “יהודה משי זהב אינו נושא עוד בתפקיד בארגון ויצטרך להתמודד כעת עם הטענות המיוחסות אליו”.