מסע הישיבות של הרב דרוקמן וסמוטריץ'
מסע הישיבות של הרב דרוקמן וסמוטריץ'ללא קרדיט צילום

ראש ישיבות ואולפנות בני עקיבא, הרב חיים דרוקמן, מביע דאגה מהאפשרות שמפלגת הציונות הדתית לא תעבור את אחוז החסימה, על אף תמיכת נתניהו והתחושות שעלו במהלך מסע הישיבות שערך יחד עם חבר הכנסת סמוטריץ'.

"אני מודאג מאוד כי רשימת הציונות הדתית מתנדנדת על אחוז החסימה. אין ביטחון שהיא עוברת את אחוז החסימה'', אומר הרב דרוקמן ומוסיף: "כל קול חשוב. יש בזה סור מרע ועשה טוב, גם למנוע איבוד קולות, וגם 'עשה טוב', שתהיה רשימה ציונית דתית שנושאת במפורש את דגל הציונות הדתית, כך היה מאז קום המדינה, אז עכשיו לא תהיה רשימה כזו? לא יעלה על הדעת דבר כזה".

בדבריו שב הרב דרוקמן על העיקרון שטבע בשבועות האחרונים, ולפיו "בוודאי יש ציונים דתיים בהרבה רשימות, אבל רשימה ציונית דתית בשמה המפורש יש רק אחת, אז חייבים לעשות הכול כדי שהיא תעבור את אחוז החסימה וכל קול מכריע".

על תמיכת נתניהו ברשימה שאלנו אם לא די במנוע המשמעותי הזה כדי להבטיח את הצלחתה של הרשימה, ועל כך משיב הרב דרוקמן: "אני לא אחראי לדבריו של ראש הממשלה. אני יודע שבמציאות יש ספק ולא בטוח כי הרשימה על גבול אחוז החסימה וכל קול יכול להכריע".

"מאז קום המדינה הציונות הדתית היא זו שקבעה את כל מה שיש במדינה בענייני דת ומדינה, כך היה עם המזרחי, הפועל המזרחי והמפד"ל ולא על ידי אף אחד אחר. אז חלילה אם לא תהיה רשימה שתמשיך לשאת ברמה את השלמות של עם ישראל ארץ ישראל ותורת ישראל בשלמות אחת שתשפיע על הנהגת המדינה ברוח הזו".

על מסע הישיבות אותו עבר יחד עם חבר הכנסת סמוטריץ', אומר הרב דרוקמן כי "הייתה התלהבות גדולה, אבל זה עוד לא מבטיח את המספרים. יש צורך מלבד הישיבות. אנשים שהם אולי כבר אדישים ואומרים שעברו הרבה מערכות בחירות ואין סיבה להצביע, זה חוסר אחריות. הם חייבים ללכת להצביע כי כל קול חשוב".