אסף מינצר
אסף מינצרצילום: תחיה פלבין

היום חל יום הזיכרון הכ"ד לנשיאה השישי של מדינת ישראל, חיים הרצוג ז"ל

הנשיא הרצוג היה ציוני ברמ"ח אבריו ופעל ללא לאות בתפקידיו החשובים לטובת קידום העם היהודי.

עת כיהן כשגריר ישראל באו"ם, בשנת 1975 כשהתקבלה בעצרת הכללית של האו"ם החלטה המשווה את הציונות לגזענות, קם הנשיא הרצוג בתגובה ואמר: "עבורנו, העם היהודי, זאת לא יותר מפיסת נייר - וכך גם נתייחס אליה", וקרע את נייר ההחלטה לשניים.

הנשיא הרצוג היה מאד משמעותי עבור אלקנה ועבור ההתיישבות ביהודה ושומרון. הוא ראה באלקנה חלק בלתי נפרד מהמעשה הציוני של התיישבות בארץ ישראל וביטא זאת בדיבוריו ובמעשיו.

הוא היה נשיא אהוב שהיווה סמל ודוגמא לעם כולו, ועסק באיחוד השורות בתקופה לא פשוטה ובאיחוי הקרעים.

לא אשכח כילד את ההתרגשות שאחזה בחבריי ובי ובכל אזרחי ישראל, לפני שלושים שנה, עת הגיע כבוד הנשיא הרצוג לאלקנה במיוחד לחגיגות בר המצווה במסוק שהוטס על ידי טייס בן אלקנה עופר מואטי, וכיבד אותנו במילים כה חמות היוצאות מן הלב.

הקשר של משפחת הרצוג עם היישוב אלקנה הינו חזק ומשמעותי ונמשך עד לימים אלו. רק לפני כשלוש שנים הגיע בנו יו"ר הסוכנות היהודית לארץ ישראל, ח"כ לשעבר יצחק בוז'י הרצוג, יחד עם נשיא המדינה הנוכחי, מר ראובן (רובי) ריבלין, לחגיגות ה-40 לאלקנה והזכיר בפנינו את הקשר החם של המשפחה לאלקנה ולהתיישבות.

מתוך הוקרה והערכה לפועלו ומורשתו של הנשיא חיים הרצוג ז"ל, הודעתי לאחרונה לחברי בוז'י הרצוג ולמשפחתו, על כוונתנו לקרוא את המבנה המרכזי החדש, הגדול והמרווח של אולפנת השומרון אורט אלקנה שבו משולבות גם תלמידות החינוך המיוחד, על שמו של אב המשפחה הנשיא חיים הרצוג ז"ל.
עם השלמת עבודות הפיתוח בקרוב, ייקבע טקס חנוכת המבנה במעמד משפחת הרצוג, אישי ציבור וחברי המועצה, וכמובן הנהלת ובנות האולפנה.

ביום זה של ערב בחירות שבו מטבע הדברים הרוחות מתלהטות והשיח הקיצוני משתלט, אין מתאים יותר מלנצור את זכרו של הנשיא חיים הרצוג ז"ל, שגם ברגעים קשים ובמחלוקות משמעותיות, פעל כה רבות לקירוב הלבבות ואיחוי הקרעים בעמנו.

כולנו תקווה שרוחו ומורשתו תשפיע לאחר הבחירות על מנהיגינו ועלינו.

יהי זכרו ברוך