יפעת שאשא ביטון
יפעת שאשא ביטוןצילום: Gili Yaari/Flash90

ח"כ יפעת שאשא-ביטון, מספר 2 במפלגת 'תקווה חדשה', הבהירה הערב (חמישי) בריאיון לחדשות 12 שחבריה לא יישענו על הרשימה המשותפת כדי להקים ממשלה חלופית שבראשה לא יעמוד נתניהו.

"אנחנו כרגע מכוונים לממשלת ימין-מרכז שתהיה מורכבת ממפלגות ציוניות, זה מה שאנחנו עושים היום למען מדינת ישראל. אנחנו לא נפר שום הבטחת בחירות שלנו. כל מה שהתחייבנו לו - נעמוד בו", אמרה שאשא ביטון.

היא הבטיחה: "אנחנו נעשה את כל מה שצריך כדי להביא ממשלת שינוי. אנחנו מנסים לכוון לממשלה עם מפלגות ציוניות שמאמינות בעיקרון של מדינה יהודית ודמוקרטית. אנחנו נעשה את המאמץ להקים ממשלת שינוי ולמנוע בחירות חמישיות. אם לא נצליח לעשות את זה, נשב באופוזיציה".

שאשא-ביטון חשפה כי בימים האחרונים כבר פנו אליה שלל גורמים המקורבים לנתניהו - בניסיון לשכנע אותה ואת חבריה לתמוך בממשלה בראשותו: "זה לא סוד שיש לחצים מאוד אינטנסיביים כדי שניכנס לממשלה בראשות הליכוד, וגם עליי באופן אישי. כל המקורבים וכל סביבתו של נתניהו הציעו הצעות בימים האחרונים. נתניהו כנראה לא הבין שזה לא היה 'פקה פקה' כשאמרתי שנחלץ את ישראל משלטון נתניהו".

"יש אליי פניות רשמיות וגם לחברים האחרים ב'תקווה חדשה' וזה לא יקרה", הבהירה. "הציעו לי את תיק החינוך ובכלל הציעו הרים וגבעות לכל חברי המפלגה, אבל זה לא יקרה אז חבל על הטלפונים. אנחנו קבוצה מאוד מגובשת ומלוכדת מאחורי גדעון סער שאמר בצורה מפורשת שלא נשב תחת נתניהו. לא יהיו עריקים באופן חד משמעי, באנו לעשות שינוי ואנחנו מחויבים לבוחרים שלנו".

על מי תמליץ 'תקווה חדשה' לנשיא? שאשא ביטון השיבה: "אנחנו נחכה ונראה על מי כדאי לנו להמליץ להרכבת הממשלה. האפשרות הכי פשוטה היא שנתניהו שלא מצליח להביא 61 מנדטים אחרי 4 מערכות בחירות יזוז הצדה וייתן לאחרים לעשות את העבודה".

תוצאות האמת:

תוצאות האמת:

בכירים חרדים ששוחחו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ביממה האחרונה, אמרו לו כי הם מעוניינים בממשלה שתיתמך על ידי מנסור עבאס ממפלגת רע''מ, וכי אין להם בעיה אם תרחיש זה ייצא אל הפועל.

ראש הממשלה מסרב בתוקף לחשוף את עמדתו. הוא אינו שולל שיתוף פעולה עם רע"מ בכנסת, אבל עדיין לא התייחס לאפשרות של הקמת ממשלה בתמיכתם.

על פי הדיווח בכאן 11, ישנה מהומה בליכוד בעקבות אובדן של כ-300 אלף קולות. נתניהו זעם על חבר הכנסת שלמה קרעי, סגן יו"ר ועדת הבחירות שהיה האחראי על הקלפיות מטעם הליכוד. נתניהו אמר לקרעי: "לא סיפקת את הסחורה".

בבחירות הקודמות שנערכו במארס 2020 הליכוד זכתה ב-36 מנדטים. לעומת 30 מנדטים בהם זכתה המפלגה בבחירות לכנסת ה-24 שנערכו השבוע.

ועדת הבחירות המרכזית פרסמה הערב (חמישי) את התוצאות הכמעט סופיות של הבחירות לכנסת ה-24. שיעור ההצבעה בבחירות עמד על 67.4%.

הליכוד עם 30 מנדטים, יש עתיד - 17, ש"ס - 9, כחול לבן - 8, ימינה - 7, העבודה - 7, יהדות התורה - 7, ישראל ביתנו - 7, הציונות הדתית - 6, הרשימה המשותפת - 6, תקווה חדשה - 6, מרצ - 6, רע"מ - 4.

גוש המפלגות התומכות בבנימין נתניהו כולל סיעת ימינה נהנה רק מ-59 מנדטים בלבד. גוש מתנגדי נתניהו - מפלגות השמאל, הערבים, סער וליברמן נהנה מ-61 מנדטים.

המנדט העודף שקיבלו תקווה חדשה וימינה במסגרת חלוקת הקולות, אשר התנדנד לאורך חלק משעות הספירה, נותר אצל "תקווה חדשה".

יו"ר מפלגת העבודה ח"כ מרב מיכאלי ויו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד נפגשו הערב כדי לדון בשיתופי הפעולה האפשריים לגיבוש "קואליציית שינוי והחלפת שלטון נתניהו". הוחלט כי שיחות נוספות יתקיימו בהמשך.

לפי הערכות, יאיר לפיד יצליח לקבל את מירב הממליצים אצל נשיא המדינה, וייתכן כי בשבוע הבא יקבל מהנשיא ריבלין את המנדט להקמת הממשלה. בליכוד בוחנים אפשרות להקים ממשלת ימין-מיעוט שתישען על הימנעות של מפלגת רע''מ, אולם בנט וסמוטריץ' מתנגדים לקואליציה כזו.

יו"ר מפלגת תקווה חדשה גדעון סער הגיב לתוצאות הבחירות ואמר: ''עם פרסום התוצאות הסופיות של הבחירות ברור שלנתניהו אין רוב להקמת ממשלה בראשותו. עתה יש לפעול למיצוי האפשרות להקמת ממשלת שינוי. כפי שהודעתי בליל הבחירות: אגו לא יהיה שיקול''.

מנכ"לית ועדת הבחירות המרכזית, אורלי עדס, אמרה עם פרסום התוצאות הסופיות: "זה אחד הימים המאושרים בחיי. יש כאן עובדים מדהימים שעשו מאמצים אדירים, שחקני נשמה של השירות הציבורים, סיירת מטכ"ל שלא ניתן להתעלם ממנה וממה שעשינו כאן לאורך כל הדרך".