ח"כ איוב קרא
ח"כ איוב קראצילום: חזקי ברוך

חבר הכנסת איוב קרא מהליכוד נפגש עם מנסור עבאס, יו״ר מפלגת רע״מ, ואמר כי המתנגדים לצירוף רע״מ לקואליציית ימין אינם מבינים את השינויים בחברה הערבית.

״נתניהו עשה צעדים אדירים בשנה האחרונה לקדם את השלום הכלכלי עם העולם הערבי ובנוסף בפעם הראשונה רה"מ שם לו למטרה גם לקרב את הציבור הערבי, וזאת בצל השלום הכלכלי והמלחמה בקורונה, וזה נתפס מאוד חיובי במגזר״, אמר קרא.

קרא הסביר כי מפלגת רע"מ פרשה מהרשימה המשותפת ורצה באופן עצמאי לכנסת מתוך ראייה שהמשותפת איננה עוזרת בדרכה הקיצונית לשלב ולקדם את המגזר הערבי, והכלים הפלמנטריים לא מספיקים למטרה זו.

״הליכוד אמנם לא קיבל כצפוי הרבה קולות במגזר הערבי והפסיד גם קולות לבנט וסמוטריץ׳ כתוצאה מצעדים אלו (אנו כליכוד לא מצטערים על כך כי המהפכה הזו היא לטובת מדינת ישראל). רע"מ כן קיבלה תמיכה מכל המצב החדש והפכה לאלטרנטיבה למשותפת הקיצונית.

״צריך לברך על התפישה החדשה של מנסור וחבריו וחובה לחבק אותם כדי לנסות להביא את המגזר לדרך חדשה לטפל באלימות הבעייתית, בפיתוח הישובים ועוד - כי זה מה שמצפים בתנועת רע"מ החדשה״.

איוב קרא פנה אל המתנגדים להקמת ממשלה עם רע״מ: ״אחיי סמוטריץ' ובן גביר היקרים, המגזר הערבי לא מקשה פוליטית אחת והוא כמו עם ישראל יש בו דעות שונות.

״צריך לחבק את הזרם הפרגמטי של מנסור ולא לפגוע בו בהצהרות עקרות ומזיקות כדי לקיים את הפסוק 'וגר זאב עם כבש'. חג פסח שמח״, הוסיף.