
גובר המאמץ להקמת ממשלה חדשה ובכירים במפלגת תקווה חדשה מותחים ביקורת על התנהלותו של יו"ר יש עתיד ח"כ יאיר לפיד שפועל להקמת ממשלה בראשותו בתמיכת המפלגות הערביות.
העיתון 'ידיעות אחרונות' מדווח כי לדברי הגורמים על לפיד להבין שהוא חייב לתאם את מהלכיו עם יו"ר ימינה נפתלי בנט.
"אין אפשרות להקים ממשלה בלי שנפתלי בנט יהיה הראשון ברוטציה. בנט צריך לחצות את הקווים והוא יעשה את זה רק אם יהיה ראשון ברוטציה. לפיד עושה נזק בניסיון שלו להקים ממשלה בכל מחיר בשיתוף המפלגות הערביות. בכך הוא דוחף את בנט לידיים של ביבי".
"אם לפיד יתעשת אפשר יהיה לגבש המלצות סביב נפתלי בנט, אבל אם בנט יבין שאין היתכנות להקמת ממשלה הוא ילך עם ביבי", אמרו הגורמים בתקווה חדשה.
במערכת הפוליטית מדברים שלתיאום בין תקווה חדשה וימינה שותף גם יו"ר כחול לבן השר בני גנץ ששוקל באופן רציני להמליץ על נפתלי בנט כמועמד של מפלגתו לראשות הממשלה בפני הנשיא.