הרצל חג'אג, אביה של סגן שיר חג'אג' שנרצחה בפיגוע הדריסה בארמון הנציב, מתייחס לניסיונות להקמת ממשלה יחד עם מנסור עבאס.

בדבריו מדגיש חג'אג כי הוא אינו מדבר בשם עצמו בלבד אלא בשם פורום 'בוחרים בחיים' הכולל כ-140 משפחות שכולות. הוא מזכיר את המחאה שקיים הפורום בדרישה שלא לראות ברשימה המשותפת ברת שיח להקמת קואליציה. "נתניהו תמך בזה אז בכל לב כי זה עזר לו".

"נתניהו אז אמר שכשיקבל שיחה לטלפון האדום אי אפשר יהיה להיות תלוי ברשימה המשותפת, אז אנחנו דורשים ממנו שגם כשזה מתאים לו להקמת ממשלה, או להסתמך עליה, שלא לעשות את זה", אומר חג'אג' המזכיר את תנועת ה-וי שעשה אחמד טיבי לעבר המשפחות השכולות באותו מפגן מחאה: "הוא רצה לומר שהוא ניצח אותנו, אבל אנחנו ניצחנו אותו ופירקנו את הממשלה שכמעט הייתה מוכנה כשהאוזר, טרופר והנדל אמרו שלא יתנו לזה יד".

האם מנסור עבאס אינו מייצג משהו שונה מה רשימה המשותפת? חג'אג משיב ואומר כי אם אכן כך הוא, "שישנה את המצע של המפלגה שלו שהוא גרוע יותר מאש"ף".

"יש לנו תמונות של מנסור עבאס עצמו שהולך לתמוך במשפחת המחבל מליל הגלשונים ושל המחבל שזרק רימון בחיפה. מבחינתי הוא תומך מחבלים. אין לי שום דבר נגד האוכלוסייה הערבית. אני חי איתם בשלום, אבל שיבחרו להם הנהגה אחרת, אנשים נקיים שלא תומכים במחבלים ומתנגדים לרצח יהודים".

חג'אג' לא רואה בחבירת עבאס לנתניהו עזרה להקמת ממשלת ימין אלא ממשלה עם תומכי מחבלים. "זה לא משנה אם נתניהו בשלטון. מדובר בממשלה נתמכת על ידי תומכי מחבלים וזו ממשלה תומכת מחבלים. לא יתכן שהליכוד ונתניהו יעמדו על גופות הנרצחים בשביל לעבור את ה-61. זה לא הגיוני מבחינתנו".

לטעמו הצעד הנכון ביותר הוא חבירה של סער, בנט וגנץ יחד עם נתניהו לממשלה אחת, גם אם הדבר מצריך התכופפות אישית ופוליטית מסוימת של כל הצדדים.

בהמשך השיחה מתאר חג'אג' את הקושי שבקיום החגים בתא המשפחתי ללא בתו שנרצחה, במקביל למפעל החסד שהקים לזכרה. "המלחמה היא על מניעת הפיגוע הבא. אם הימין ונתניהו יכשירו את השרץ ויתנו להם להיות בממשלה, זה מכניס את כל תומכי המחבלים. לא נוכל לומר כלום למחבל הבא".