
מצרים מנסה להשיב את תעלת סואץ להתנהלות תקינה לאחר שחרור הפקק בתעלה. יו"ר רשות התעלה מעריך כי יידרשו כשלושה ימים עד לחזרת התעלה לסדרה, אבל ההשלכות על מצרים צפויות להיות ארוכות הרבה יותר.
המזרחן ד"ר דרור מנור מעריך כי בימי הפקק בתעלה הפסידה מצרים מיליארדי דולרים עד עשרות מיליארדים, שכן "מצרים גובה דמי כניסה על כל ספינה שעוברת בתעלה. האוצר המצרי זקוק לכל לירה שנכנסת".
"אסיסי רואה בתעלה פרויקט אישי והחסימה של אותה אנייה גרמה ללחץ גדול מאוד אצלו ואצל ראשי המשטר במצרים. אסיסי הרחיב את התעלה והשקיע הרבה מאוד כסף כדי להגדיל את ההכנסות ולהעשיר את האוצר המצרי, לכן היה חשוב לו לנסות ולמצוא חלופות כמו הורדת הסחורה מהאנייה התקועה ולהזיז אותה, אבל עדיין ייקח עוד 3-4 ימים עד שכ-400 ספינות תקועות יעברו שם, מה שגורם נזק גדול לא רק למצרים אלא גם לישראל ולמדינות אחרות במזרח התיכון ובאירופה שמחכות לסחורות שתקועות שם".
ביטוחי הסחורות צפויים להתייקר ומעבר לך צפוי ניסיון של חברות הובלה למצוא חלופות לתעלת סוואת מה שעשוי לערער על חשיבותה של התעלה כנתיב תעבורתי ראשון במעלה. לזאת נוספת גם ההשפעה על מחירי הנפט הצפויים לעלות.
לסברתו של ד"ר מנור "מצרים הייתה צריכה להעביר פיצוי לחברות השונות, אבל המצב הכלכלי של מצרים חלש כל כך והיא נזקקת לסיוע מאירופה, ארה"ב, סעודיה ומדינות המפרץ והיא מחויבת להן לכן אין לה אפשרות לפצות. היא תעדיף שהחברות "ישברו את הראש" מול חברות הביטוח".
"החזון של המצרים היה הכנסה של 5.6 מיליארד דולר בכל שנה החל משנת 2023 והחזון הזה לא יקרה ככל הנראה, מה שמאוד מאכזב את משרד האוצר המצרי", מעיר מנור המציין כי בהתאם לחזון זה תוכננה הקמתם של אזורי תעשייה ואיכסון גדולים, אך התכניות הללו יצטרכו להידחות.