בשר טחון תבשיל קציצות מתכון מתכונים בישול אפיה מטבח אוכל מזון תזונה
בשר טחון תבשיל קציצות מתכון מתכונים בישול אפיה מטבח אוכל מזון תזונהIstock

החומרים
600 גרם בשר טחון של טלה עם עגל (תערובת קבב)
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
כפית קינמון טחון
50 גרם צנוברים קלויים
1 עגבנייה ללא מיץ וגרעינים,קצוצה (לא הכרחי)
3/4 כוס טחינה גולמית
1 ורבע כוס מים
מיץ משני לימונים
4 שיני שום כתושות
מלח
2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה
• מכינים את הטחינה (מערבבים את הטחינה עם המים, מיץ הלימונים, שיני השום והמלח).
• מערבבים את הבשר עם שאר החומרים (מלבד הטחינה ופירורי הלחם) ומניחים בתבנית חסינת חום ומשומנת.
• צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-10 דקות.
• יוצקים מעל את הטחינה, מפזרים את פירורי הלחם ואופים עוד כ-15 דקות עד שיזהיב.