מרק פטריות בצל לחם בישול מתכון מתכונים
מרק פטריות בצל לחם בישול מתכון מתכוניםIstock

החומרים (ל-6 מנות)
6 יחידות לחם כפרי עגול מרוקן מתוכן
50 גרם חמאה + 2 כפות שמן זית
500 גרם פטריות שמפיניון
250 גרם פטריות פורטבלה
250 גרם בצל סגול חתוך לקוביות קטנות + 5 שיני שום קצוצות
100 מ"ל שמנת מתוקה לבישול
500 מ"ל חלב
300 מ"ל חלב + 4 כפות קורנפלור
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט טחון
250 גרם גבינת פרמזן מגוררת
צרור קטן של עלי ריחן חתוכים לרצועות
2 כפות אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה
• מאדים את הבצל והשום בחמאה ושמן זית, בסיר עם תחתית כפולה לכ-2 דקות
• מוסיפים את הפטריות וממשיכים לאדות עוד כ-5 דקות
• מוסיפים את אבקת המרק ובוחשים
• מוסיפים 500 מ"ל חלב ושמנת ומביאים כמעט לרתיחה
• מתבלים במעט פלפל, אגוז מוסקט וריחן טרי
• מערבבים בקערה 300 מ"ל חלב וקורנפלור, ממיסים בהדרגה עד לסמיכות רצויה ומוסיפים לסיר
• מוסיפים את גבינת הפרמזן ומבשלים עוד כ-2 דקות
• מגישים בתוך לחם כפרי

החומרים (ל-4 מנות) 
300 גרם טופו חתוך לקוביות של 1x1 ס"מ
1 גזר בינוני חתוך לרצועות דקות
1 גבעול סלרי חתוך לרצועות דקות
חצי שורש פטרוזיליה חתוך לרצועות דקות
1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות
1 בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום קצוצות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 כף קארי אדום או ירוק
1 וחצי כוסות חלב סויה 'אלפרו' ללא סוכר
1 כף שמן קנולה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות בוטנים קצוצים
מלח ופלפל

אופן ההכנה
• במחבת לוהטת צורבים יחדיו את הירקות והטופו בשמן קנולה
• מתבלים במלח ופלפל, קארי ורוטב סויה
• מוסיפים את חלב הסויה ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה
• מעטרים בבוטנים קצוצים ומגישים
• לגיוון, ניתן לפזר מעל צרור כוסברה ולהגיש כתוספת לאורז מלא.