
את הבצק העשיר מכינים יום מראש
חומרים לבצק לשתי עוגות:
4 כוסות קמח (560 גר')
1/2 שקית או1/2 קובית שמרית (25 גר')
1/2 שקית משפר אפיה
1/2 כוס סוכר (100 גר')
75 גר' חמאה חתוכה לקוביות
בטמפרטורת החדר
· 2 ביצים מס' 1
· 1/4 כוס חלב
· קורט מלח
· כפית תמצית וניל
· כפית גרידת לימון
חומרים למילוי גבינה:
· 1/2 ק"ג גבינה 9%
· 1 כף קורנפלור
· 1 ביצה
· 1 כוס סוכר
· 2 כפות צימוקים לבנים
· גרידה מ-1/2 לימון
· תבנית אלומיניום עגולה בקוטר 20 ס"מ
מערבבים את כל החומרים בקערה.
הכנת הבצק:
1. בקערת מערבל בעזרת וו לישה מערבבים את כל
החומרים, פרט לחמאה.
2. כשהבצק מתאחד מוסיפים את קוביות החמאה
בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק.
3. ממשיכים לערבב למספר דקות.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך
לילה אחד לפחות.
אופן ההכנה:
1. מחלקים את הבצק לשני חלקים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
2. מרדדים חלק אחד למלבן באורך 20X35 ס"מ.
3. מורחים 1/2 ממלית הגבינה על שטח המלבן כולו
ומגלגלים לגלילה דקה שאותה מגלגלים בצורת "שבלול".
4. מניחים בתבנית עגולה (בקוטר 20 ס"מ)
5. מתפיחים כשעה ואופים כ-35 דקות בתנור שחומם מראש לחום של C‘170.