
החומרים מיועדים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ
לבסיס בצק פריך
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
3 כפות מים קרים
למלית
50 גרם חמאה 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות בגודל אחד וחצי ס"מ 1 גליל גבינת 'פרומעז' חתוך לקוביות בגודל אחד וחצי ס"מ 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול '10% השף הלבן'
1/3 כוס צנוברים קלויים
2 כפות עירית קצוצה
3 ביצים טרופות מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
• מכינים את הבסיס: מעבדים קמח, חמאה, ביצה ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק, לתערובת פירורית.
• מוסיפים 2 כפות מים קרים ומערבלים לכדור בצק. אם העיסה עדיין פירורית, מוסיפים כף מים.
• מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
• מרפדים את התחתית והשוליים של התבנית, דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא לשעה.
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• אופים כ-20 דקות עד שמזהיב מעט ומצננים.
• מכינים את המלית: ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים בטטה, מקפיצים כ-5 דקות עד להזהבה ומעבירים לקערה.
• מוסיפים את שאר החומרים, ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
• אופים 30-35 דקות, עד שהקיש זהוב.