
החומרים 1 ק"ג דג קרפיון טחון פעמיים
חצי ק"ג בצל טחון
5 ביצים
100 גרם קמח מצה
100 גרם סוכר
40 גרם מלח
1 כפית פלפל לבן
5 גזרים קלופים שלמים
2 בצלים שלמים
1 סלרי שלם
אופן הכנה
• ערבבו היטב את כל המרכיבים מלבד הגזרים, הבצלים השלמים והסלרי. תנו לתערובת לנוח כחצי שעה במקרר
• הרתיחו מים בסיר רחב והכניסו את הגזרים, הבצל והסלרי
• הוציאו את התערובת מהמקרר. במידה והיא רכה מדי הוסיפו קמח מצה. ככל שהתערובת רכה יותר הקציצות יצאו רכות יותר
• צרו קציצות בידיים רטובות והכניסו למים שרתחו
• בשלו קציצה אחת בלבד, קררו מעט וודאו שהטעמים מתאימים – מלוח, מפולפל או מתוק
• לפני הכנת שאר הקציצות הוציאו מהמים את הסלרי הבצל והגזר
• על הקציצות להיות מונחות בחופשיות בסיר, עד כדי 2/3 מגובה הסיר, והמים עד שפתו
• כסו את הסיר ובשלו כשעה וחצי על אש נמוכה
• קררו את הקציצות לחלוטין והעבירו לתבנית שטוחה לאחסון במקרר
• ציר דגים – במים שנותרו מבישול הדגים הכניסו מספר ראשי דגים, והמשיכו לבשל כשעה נוספת, סננו וקררו
• קשטו את הקציצות בפרוסות מהגזר השלם.