קיש פשטידה חלבי בישול אפיה מתכון מתכונים מטבח אוכל
קיש פשטידה חלבי בישול אפיה מתכון מתכונים מטבח אוכלIstock

מיועד לתבנית בקוטר 26

החומרים 
חצי חבילת בצק בטטה
6 כרישות
50 גרם חמאה מומסת
4 כפות שמן
2 כפות סויה
1 כף חומץ בלסמי
1 כף סוכר
חצי ליטר יוגורט
4 ביצים
2 כפות קמח
1 קובייה גבינת פטה מפוררת (250 גרם)
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מנקים את הכרישות ופורסים לעיגולים בעובי 2 ס"מ.
מערבבים בקערה חמאה, שמן, סויה, חומץ, סוכר, מלח ומכניסים פנימה את הכרישות.
מערבבים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה כמו שושנים.
אופים כ-20 דקות ומקררים.
מרפדים בבצק תחתית ושוליים של תבנית עגולה. אם הגודל של התבנית גדול מידי, ניתן למתוח את הבצק בעדינות ולהתאימו לגודל התבנית.
מערבבים בקערה את היוגורט, הביצים, הקמח והגבינה, לתערובת אחידה ויוצקים לתבנית.
מסדרים את שושני הכרישה אחד ליד השני בצורת פרח.
אופים כ-40 דקות ומגישים חם.