לבצק: 1/2 2 כוסות קמח 100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות 2 חלמוני ביצה 6 כפות שמנת חמוצה 1 קורט מלח לתוספת הפטריות: 1 בצל גדול קצוץ 2 סלסילות פטריות טריות או מקופסה מלח ופלפל לפי הטעם מילוי: 2 ביצים שלמות 50 גרם פתיתי גבינה צהובה 1 גביע גבינה לבנה 1 גביע קוטג' 2 כפות גבינה מלוחה מגורדת 1 כוס חלב מלח ופלפל לפי הטעם אופן ההכנה: 1. קצצי בצל גדול וטגני עד להשחמה. 2. קצצי את הפטריות והוסיפי למחבת. טגני על אש גבוהה תוך ערבוב עד להשחמה. הוסיפי תבלינים. 3. לשי במערבל או ביד את כל חומרי הבצק, אם יצא דביק מדי הוסיפי קמח ולחלופין אם יצא יבש הוסיפי מעט שמנת חמוצה, הבצק צריך לצאת חלק, רך ולא דביק. השהי את הבצק במקרר כ-15 דקות. 4. בינתיים ערבבי בקערה את תערובת הגבינות. 5. רדדי את הבצק על משטח מקומח ורפדי תבנית פאי או תבנית 28 עגולה בבצק (את הבסיס ואת הדפנות). 6. שפכי מעל את הפטריות. ומעל הפטריות את תערובת הגבינות. (לאלה שמכינים את הפשטידה ללא הפטריות פשוט לשפוך מעל הבצק את תערובת הגבינות.) 7. אפשר בחום בינוני כשעה, לקרר 15 דקות ולהגיש, הפשטידה טעימה גם כשהיא קרה.