
מצרכים:
10-8 תפוחי-אדמה בגודל בינוני
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסילות פטריות טריות שטופות וחתוכות לפרוסות דקות
1 שקית אבקת מרק פטריות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1 שן שום כתושה (לתוספת טעם בלבד)
2 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
200 גרם גבינה צהובה מגוררת דק
אופן ההכנה:
1. בשלי את תפוחי-האדמה במים עם הקליפה, פרסי אותם לפרוסות (לא דקות מדי) והניחי יפה בתבנית, כסי ושימי בצד.
2. הכיני את הרוטב: טגני את הבצל עד להזהבה, הוסיפי את הפטריות והמשיכי לטגן עוד כ-5 דקות, עד שישחימו מעט, הוסיפי את השמנת המתוקה, החלב והתבלינים + אבקת מרק. ערבבי היטב ולאחר רתיחה, כבי את האש.
3. שפכי את הרוטב מעל תפוחי-האדמה
4. פזרי מעל את הגבינה צהובה.
5. אפי בתנור כ-20 דקות בחום בינוני – גבוה, הגישי חם.