
בעיקרון יש אטריות מיוחדות ללזניה שלפי הכתוב על האריזה אין צורך לבשלן כלל, אני אישית אוהבת להשתמש באטריות רחבות רגילות, לדעתי זה פשוט יותר טעים.
לרוטב:
1 בצל קלוף
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
200 גרם רסק עגבניות
1/2 כוס מים
מיץ מ-5 עגבניות רכות טריות
1 כפית מלח שטוחה
קורט פלפל שחור
1 כפית אורגנו יבש
לגבינה:
2 קופסאות קוטז'
2 ביצים
1 כף פטרוזיליה קצוצה
קורט מלח
קורט פלפל שחור
2 חבילות גבינה צהובה פרוסה
100 גרם פתיתי גבינה צהובה
אופן ההכנה:
1.בשלי את האטריות בסיר רחב בשפע מים עד שתתרככנה, שטפי במים קרים וסנני, כדי למנוע הידבקות – הפרידי מיד והניחי על רדיד אלומיניום משומן קלות.
2.הכיני את הרוטב: גרדי את הבצל בפומפייה גסה. טגני את הבצלים והשום בשמן עד להזהבה. צקי לסיר את הרסק, המים, המיץ והתבלינים, הביאי לרתיחה, הנמיכי הלהבה והמשיכי לבשל כ15 דקות, קררי מעט.
3.הכיני את תערובת הגבינה: בחשי בקערה את כל החומרים.
4.כעת הרכיבי את הלזניה: שמני קלות תבנית מלבנית קטנה. רפדי שכבת בסיס משליש כמות האטריות. מרחי מחצית מתערובת הגבינה. כסי במחצית פרוסות הגבינה הצהובה וצקי כמחצית מהרוטב. חזרי שוב על השלבים של אטריות, גבינה, גבינה צהובה ורוטב. כסי בשכבה עליונה של שארית האטריות, פזרי מלמעלה את פתיתי הגבינה הצהובה. אפי את הפשטידה כ-30 דקות בתנור מחומם בחום בינוני גבוה, עד להשחמה נאה, קררי מעט וחתכי מנות ריבועיות.
הפשטידה טובה בהקפאה, מה שאני הייתי ממליצה הוא להכין את הפשטידה ולא לאפות אותה, אלא להקפיא אותה ואז לפני ההגשה להוציא מההקפאה ולאפות.