
בצק לשתי עוגות (בתבנית אפייה ביתית)
את הבצק העשיר מכינים יום מראש.
חומרים:
· 4 כוסות קמח (560 גר')
· ½ שקית או קובית שמרית (25 גר')
· ½ שקית משפר לאפיה ביתית של שמרית
· ½ כוס סוכר ( 100 גר' )
· 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות, בטמפרטורת החדר
· 2 ביצים מס' 1
· 2/3 כוס חלב (160 גר')
· קורט מלח
· כפית תמצית וניל
· כפית גרירת לימון
הכנת הבצק:
1. בעזרת וו לישה, מערבבים את כל החומרים,פרט לחמאה והמלח,בקערת מיקסר במהירות איטית.
2. כשהבצק מתאחד, מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה עד שהן מתמזגות בבצק ולא ניתן לראותן כלל.
3. מוסיפים את המלח. ממשיכים לערבב למספר שניות ומיד מפסיקים את פעולת המערבל על מנת שלא לגרום לחימום הבצק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה אחד לפחות.
למילוי חלבה:
· 400 גר' ממרח חלבה (לערבב עם 1/2 כוס מים חמים)
· 50 גר' שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה:
1. מחלקים את הבצק לשניים. מכל חלק מכינים עוגה אחת.
2. מחלקים את החלק הראשון לשני חצאים, משטחים כל חצי למלבן באורך 30X10 ס"מ
3. מורחים שכבת חלבה על כל הבצק ומפזרים שוקולד צ'יפס. מגלגלים ל-2 רולדות דקות.
4. יוצרים מהרולדות צמה קלועה (ראו טיפ שמרית בהמשך).
5. מתפיחים שעה ואופים כ-40 דק' בתנור שחומם מראש ל- 170מעלות
ניתן להבריש את העוגות בעודן חמות בסירופ סוכר.
טיפ "שמרית":
קליעת צמה משני גלילים
מניחים גליל אחד בצורה אנכית ואת הגליל השני מעליו בצורה אופקית כמו בצורת סימן פלוס + . את החלק התחתון של הגליל האנכי כורכים סביב הצד הימני של הגליל האופקי ואחר כך כורכים את החלק העליון של הגליל האנכי סביב הצד השמאלי של הגליל האופקי וכן הלאה. מהדקים הקצוות.