פשטידה תפוחי אדמה פירה בישול אפיה מתכון מתכונים
פשטידה תפוחי אדמה פירה בישול אפיה מתכון מתכוניםIstock

החומרים
חצי ק"ג תפוחי אדמה מבושלים עם קליפה
1 יחידה ריצ' לבישול ולהקרמה
1 גזר מקולף
1 בצל גדול פרוס
6 כפות שמן לטיגון
5 כפות פירורי לחם לבן
3 ביצים
1 כפית טימין טרי קצוץ
מלח, פלפל לבן

אופן ההכנה
• מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב.
• מסירים מהאש ומקררים.
• מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים לתוך קערה בפומפייה גסה. כנ"ל את הגזר ומערבבים יחד.
• מוסיפים לקערה את הריצ', הבצל המטוגן ויתר המרכיבים.
• מערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה.
• יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני של 150 מעלות כ-50 דקות.
• מעלים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות.