שבלולי תרד ירקות מאפיה מאפים בצק חלבי אפיה בישול מתכון מתכונים מטבח אוכל חלבי
שבלולי תרד ירקות מאפיה מאפים בצק חלבי אפיה בישול מתכון מתכונים מטבח אוכל חלביIstock

החומרים
חבילת בצק תרד
100 גרם גבינה בולגרית
40 גרם קשקבל מגורר
1 חציל קלוי
2 שיני שום קצוצות דק
1 חלמון
1 כף פירורי לחם
פלפל שחור

לציפוי
1 ביצה
קורט מלח
3 כפות שומשום שחור

אופן ההכנה
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מערבבים בקערה את חומרי המלית.
• מעבירים לשק זילוף (במידה ואין, אפשר לעבוד עם כפית).
• מקמחים במעט מאוד קמח משטח עבודה ומרדדים מעט את הבצק.
• חותכים מהבצק רצועה באורך של 5 ס"מ.
• מזלפים פס מילוי לא עבה. מגלגלים את הבצק לגליל דק. את הגליל מגלגלים עד שתתקבל צורת שבלול. את הקצה מכניסים מתחת. חוזרים על הפעולה עם יתר השבלולים.
• מערבבים את הביצה עם המלח ומורחים על השבלולים. מפזרים את השומשום ואופים כ-25 דקות.