
החומרים
חבילת בצק תרד
100 גרם גבינה בולגרית
40 גרם קשקבל מגורר
1 חציל קלוי
2 שיני שום קצוצות דק
1 חלמון
1 כף פירורי לחם
פלפל שחור
לציפוי
1 ביצה
קורט מלח
3 כפות שומשום שחור
אופן ההכנה
• מחממים תנור ל-180 מעלות.
• מערבבים בקערה את חומרי המלית.
• מעבירים לשק זילוף (במידה ואין, אפשר לעבוד עם כפית).
• מקמחים במעט מאוד קמח משטח עבודה ומרדדים מעט את הבצק.
• חותכים מהבצק רצועה באורך של 5 ס"מ.
• מזלפים פס מילוי לא עבה. מגלגלים את הבצק לגליל דק. את הגליל מגלגלים עד שתתקבל צורת שבלול. את הקצה מכניסים מתחת. חוזרים על הפעולה עם יתר השבלולים.
• מערבבים את הביצה עם המלח ומורחים על השבלולים. מפזרים את השומשום ואופים כ-25 דקות.