מנגו גלידה שרבט קפוא מתכון מתכונים מטבח קינוח
מנגו גלידה שרבט קפוא מתכון מתכונים מטבח קינוחIstock

החומרים
2 מנגו בינוניים
3 כפות מיץ לימון
150 מ"ל יין לבן
1 חלבון ביצה גדולה
1/3 כוס סוכר

לקישוט
2 פסיפלורה (לא הכרחי)

אופן ההכנה
• מקלפים את המנגו בעזרת סכין חדה ומסירים את בשר הפרי מהגרעין.
• במעבד מזון טוחנים את המנגו עם מיץ הלימון והיין, עד שמתקבלת עיסה חלקה. מעבירים לקערה גדולה.
• בקערה נקייה מקציפים את החלבון עם הסוכר, עד שמתקבלת קציפה קשה.
• מקפלים את הקצף בעדינות לתוך תערובת המנגו. מכסים ומקפיאים ל-4 שעות.
• מקציפים שנית במעבד מזון. אם רך מידי, מחזירים ל-10 דקות למקפיא.
• חוצים את הפסיפלורה לחצי ומוציאים את תוכנה בעזרת כפית.
• מוזגים את קציפת המנגו לצלוחיות ומקשטים בפסיפלורה.
• מצננים במקרר 5 שעות לפני ההגשה.