
מצרכים:
8 יח' כרעי עוף מרוקנים מעצמות
700 גר' בשר בקר טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
8 שיני שום כתושות
120 גר' צנובר קלוי
120 גר' שקדים פרוסים וקלויים
קורט מלח
קורט פלפל
1/2 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית קינמון
1 ביצה
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
למריחה על הכרעיים:
4 כפות דבש
10 כפות שמן זית
כף טימין טרי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לאורז:
1 ק"ג אורז מבושל
1 חציל גדול חתוך לקוביות קטנות ומטוגנות
צרור כוסברה
5 שיני שום כתושות
אופן ההכנה:
בקערה שמים את כל החומרים של הכרעיים מלבד הכרעיים ומערבבים טוב עד שכל החומרים מתאחדים ונוצרת קציצה גדולה.
לוקחים כל כרע וממלאים אותה בתערובת ומסדרים בתוך מגש על גבי נייר אפייה.
לאחר שמילאנו את כל הכרעיים, מערבבים בקערה את הדבש, שמן זית , טימין, מלח, פלפל. מורחים על הכרעיים בעזרת מברשת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה ועשרים.
בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי האורז ומסדרים בצלחת הגשה גדולה ומעל מסדרים את הכרעיים הממלואים.
לאתר מכללת השף לחץ כאן