מתכון לשבת: קוגל תפוחי אדמה

מתכון לקוגל תפוחי אדמה שתמיד קוצר מחמאות. מתאים גם לפסח, כדאי כבר להתחיל לצבור מתכונים.

עליזה בן דוד , כ"ד באדר תשפ"א

מתכון לשבת: קוגל תפוחי אדמה -ערוץ 7
קוגל תפוחי אדמה
צילום: ISTOCK

קוגל תפוחי אדמה פשוט להכנה.

החומרים:

1/4 כוס שמן

5 תפוחי אדמה גדולים מגורדים

1 בצל גדול קצוץ

1/2 1 כפיות מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס קמח או קמח תפוחי אדמה

4 ביצים

מערבבים יחד את כל החומרים בקערה, ושופכים לתוך 2 תבניות אנגליש קייק משומנות.

כדאי לפרוש לאורך תחתית התבנית נייר אפיה שיקל על הוצאת הקוגל מהתבנית לפני ההגשה.

אופים בתנור בחום 180 מעלות כ 45 דק', או עד שהקוגל מקבל גוון זהוב נוטה לחום.

ניתן גם לנעוץ קיסם לבדיקה כמו בעוגה. (אם הקיסם יוצא יבש סימן שהקוגל מוכן).

בישול נעים

ושבת שלום