עוגת שיש
עוגת שיש צילום: ISTOCK

בדרך כלל אחרי שאני מנסה להרשים את בני משפחתי עם עוגות מעניינות, הם מבקשים שאכין עוגת שיש, "זו העוגה הכי טעימה" הם טוענים.

לכאורה המתכון משעמם אבל אני מאוד ממליצה לנסות אותו. העוגה תמיד מצליחה, לא יבשה, לא מתפוררת ומאוד טעימה. אין צורך לצפות את העוגה היא טעימה כמו שהיא. אגב המתכון של חמותי ובכך בעזרת ה' הבאתי גאולה לעולם.

החומרים

  • 3 כוסות קמח
  • 2 כוסות סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 חב' אבקת אפיה
  • 1 חב' סוכר וניל
  • ו כוס נוזלים,  מומלץ - למזוג 1/8 כוס ליקר בננות ויתר הכוס מים. או כוס מיץ תפוזים - אפשר להשתמש רק במים אבל זה משעמם.
  • 1 כף קקאו
  • תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ או תבנית חד פעמית בגודל 30*21 ס"מ.

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים חוץ מהקקאו, בקערה.

שופכים לתבנית משומנת את התערובת ומשאירים בקערה כמות קטנה כ 1/2 כוס.

מוסיפים לתערובת שנותרה בקערה כף קקאו מערבבים היטב ושופכים בעדינות לאורך התערובת שבתבנית.

עם מזלג יוצרים צורות עם תערובת השוקולד בתוך התערובת הלבנה . זהירות לא לערבב יותר מידי. 

לאפות על חום בינוני כ 30-40 דק'.

בהצלחה!

מצאתם טעות בכתבה או פרסומת לא ראויה? דווחו לנו