
רכיבים:
(הכמויות מחמותי ,לנו מספיקה חצי כמות, אם עדיין נשאר בצק ניתן להכין ממנו פיצה או סופגניות)
קילו קמח (70% או חצי מלא חצי רגיל)
750 מ"ל מים (כמו בקבוק של יין)
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
אופן ההכנה:
לערבב את הכל היטב לבצק אחיד (את המלח תמיד שמים בהתחלה ,לפני הקמח, כדי שלא יגע בשמרים)
גם אם הבצק מעט דביק זה בסדר, אחרי התפיחה הוא מסתדר וצריך להיות גמיש ונוח לעיבוד.
להניח להפחה ארוכה ארוכה,לפחות 3 שעות (אני מכינה את הבצק בבוקר כדי שיהיה לצהריים או מכינה מהצהרים לערב, אפשר להכין בערב לפני ולהשאיר במקרר), מידי פעם כדאי לתת לו לישה קצרה להוצייא אויר.
אחרי שתפח לקחת בצק בידיים משומנות ולרדד על משטח משומן לעובי חצי ס"מ (כמו פיתה לא עבה)
לחתוך למלבנים בגודל הרצוי.
להניח לתפוח לעוד חצי שעה.
לטגן בשמן עמוק רותח. הם מתנפחים בשמן כמו בלונים ,לטגן כדקה מכל צד, עד שהם זהובים.
אופן ההגשה
להגיש חם ממולא במה שאוהבים.
אפשרויות:
סלט או ירקות פרוסים, טונה, חמוצים, פרוסות ביצים קשות, פרוסות לימון, סלט חצילים, חומוס, גבינה.
אני מניחה הכל על השולחן וכל אחד ממלא לעצמו כפי רצונו.
בתיאבון.