חנוכה שמח
חנוכה שמחערוץ 7

חומרים– 10 יחידות

2/3 1 כוסות קמח (250 גר')

2 כפות שמרית או ½ קוביית שמרית

2 ביצים

קורט מלח

2 כפות סוכר (25 גר')

75 גר' מרגרינה

2 כפות שמן

שמן עמוק לטיגון

דבש

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים יחד מלבד הביצים והסוכר.

מערבבית את הביצים והסוכר לבלילה ומוסיפים בהדרגה לשאר החומרים. אם הבצק עדיין קשה ניתן להוסיף עוד 1 כף שמן, הבצק צריך להיות עדיו מאוד, רך וקל לעבודה.

מכסים את הכלי עם הבצק במגבת ומניחים ללילה מנוחה במקרר.

מרדדים את הבצק וחותכים לפסים דקים של 10 סמ' – 15 סמ' אורך.

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר. כשהשמן חם, עדיין על שולחן העבודה מגלגלים פס בצק על מזלג (כמו ספגטי) וטובלים בשמן החם. מחזיקים את המזלג עד שהבצק מתחיל להשתחרר מהמזלג, הופכים את השושנה כמה פעמים עד שהיא זהובה.

מניחים על נייר סופג וכשהשושנה עדיין חמה שופכים עליה דבש בעזרת כף.

הגולשים מוזמנים לשלוח במהלך ימי החנוכה מתכונים מתוקים ומטוגנים ברוח החג...

להוספת מתכון לחצו כאן
באדיבות שמרית