
רכיבים:
כרוב נקי
אורז
רסק עגבניות
שלושה בצלים
ביצה
מלח
פלפל שחור
מיץ לימון
מעט סוכר
אבקת מרק עוף
אופן ההכנה:
חשוב ! להקפיא את הכרוב 48 שעות טרם ההפשרה, אחר כך להפשיר ,כדי שהעלים יתקפלו כמו ניילון.
לטגן שלושה בצלים גדולים חתוכים לריבועים עד שיזהיבו, להוסיף את האורז והתבלינים לפי הטעם. תוך כדי בחישה, להוסיף את הרסק עד שהאורז יאדים, אח"כ להוסיף מים רתוחים. לבשל מבשלים חצי בישול ולחכות שיתקרר.
מפרידים את עלי הכרוב וממלאים אותם באורז (לא הרבה) ומקפלים, את הקצוות סוגרים על הכרוב מצדדיו, מניחים בסיר ריק ומסדרים 'כמו חיילים'.
לאחר מכן מכינים את הרוטב - מערבבים רסק, שמן, מעט סוכר, אבקת מרק ופלפל שחור עם מים עד שיוצא רוטב לא סמיך ולא נוזלי ושופכים את הרוטב על הכרוב הממולא שהנחנו בסיר, מרתיחים ולחאר מכן מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים