
רכיבים:
1 כוס מים
2 כפות שמן זית
2 כפות סוכר חום
1 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
2 ו-3/4 כוסות קמח
אופן ההכנה:
ללוש את כל החומרים לישה ארוכה, אפשר בקערת המיקסר ולאחר מכן להתפיח במשך שעה וחצי.
לשטח את הבצק על ניר אפיה ולעשות עם האצבעות שקעים.
להתפיח שוב למשך 20 דקות.
לטגן בצל עם שמן זית ולמרוח על הבצק. כמובן שניתן לשים על הבצק תוספות שונות: זיתים, עגבניות וכד'.
לאפות במשך 20 דקות בחום של 200 מעלות.
אופן ההגשה:
מפזרים מלח גס מעל הפוקאצ'ה המוכנה. ניתן גם לזלף מעל שמן זית.