
רכיבים:
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כוס מים פושרים
1 ק"ג קמח
100 גרם מרגרינה
3 ביצים
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
לציפוי – ביצה ושומשוום
אופן ההכנה:
מתפיחים שמרים עם כף סוכר ו-1/3 כוס מים פושרים במשך 10 דקות.
מוסיפים לקערה את הקמח, המרגרינה, הביצים, 1/3 כוס סוכר ואתר יתר המים. לשים לבצק אחיד ומשהים כחצי שעה.
מוסיפים את השמן ומכסים בניילון ובמגבת. מניחים להתפחה. לאחר שעה לשים ומתפיחים שעה נוספת.
יוצרים כדורים בידיים משומנות בשמן ומניחים את הכדורים על מגש משומן להתפחה של חצי שעה נוספת.
מברישים את הכדורים בביצה ומפזרים שומשום.
אופים בתנור בחום בינוני-גבוה בחום של 180-200 מעלות עד שהלחמניות מקבלות צבע חום-זהוב.